Mooie tijd in het verschiet

Er ligt een mooie tijd in het verschiet voor het Huis van de Buurt. Voordat begonnen wordt met het vieren van herinneringen komt eerst het minder leuke aan bod. Het invullen van de belastingformulieren is voor velen een vervelende klus en niet iedereen is er even behendig in. Wat is wel en wat is niet aftrekbaar, waar is voor u nog winst te halen. Elk jaar komt AOBK lid Fokko de Boer, samen met Leen van der Plas tekst en uitleg geven over al de vragen waar de mensen niet uit komen. Aan de hand van een powerpointpresentatie wordt alles duidelijk in beeld gebracht en is er tijd voor de persoonlijke vragen of afspraken met deze Belasting Invulhulpen. De info-ochtenden worden samen met het WZK op gezette tijden georganiseerd in het Dienstencentrum de Zwanenburg, woensdag 4 maart aanvang 10:00 uur. Hierna wordt het alleen maar leuker, voor de Paasvieringen worden al de nodige voorbereidingen getroffen. Zo is de Vierboet al enige tijd bezig met het oefenen van hun liederen, maar ook het gelegenheidskoor van de mannen is alweer volop aan de gang. U kunt nu al meegenieten. Elke dinsdagmorgen beginnen zij vanaf 09:30 uur. Maar er zijn nog meer zaken in voorbereiding. Zo doen nagenoeg alle activiteiten die in de Zwanenburg plaatsvinden mee aan één groot Oranjefeest in de twee weken rond Koningsdag en het feest van 75 jaar bevrijding. Het wordt een feest om niet meer te vergeten; het is een feest van verbroedering dat past bij een Oranjefeest, of het nu Seniorweb is, de biljartvereniging, de twee groepen crea-dames, de schilderclub de fietssters, allemaal partijen die normaal niets met elkaar van doen hebben doen hieraan mee. Het zijn mensen van de AOBK het WZK en het IOV en natuurlijk de losse bezoekers worden hierin meegenomen.


Oproep

Er wordt een beroep gedaan op alle 75+ mensen in Katwijk, maar ook op mensen die zich verdiept hebben in deze donkere periode in Nederland en uiteraard de bevrijding. Vertel het verhaal van uw opa of oma door. U kunt zich opgeven via de website van de AOBK www.aobk.nl, of aobkatwijk@gmail.com.


Maar dan nog zijn we er niet. Er wordt hard gewerkt om het anwb-automaatje voor de bezoekers aan het Huis van de Buurt tot een succes te maken, met behulp van vrijwilligers is er een pilot van start gegaan om de mensen die hier behoefte aan hebben te brengen en op te halen. Geen gedoe met een taxi meer, maar met vaste vertrouwde contacten die voor ze klaar staan. Dat hier ook de gemeente achter staat blijkt wel uit de toezegging van wethouder Corien van Starkenburg om het officiële startsein te komen geven op 25 maart. De verwachting is dan dat de kinderziekte er uitgehaald zijn en een officiële start op zijn plaats is.