Pastoor Franken
Pastoor Franken Foto:

Installatie pastoor Rochus Franken

rkk n Op zondag 8 maart zal regiovicaris Lex van Deelen pastoor Franken installeren als pastoor/moderator van de parochie H. Augustinus. De installatie vindt plaats in een plechtige eucharistieviering om 11.00 uur in de H. Willibrordkerk aan de Rhijngeesterstraatweg in Oegstgeest. Daarna is er van 12.30 tot 14.30 uur een welkomstreceptie in La France, naast de kerk.

Pastoor Franken heeft op zondag 26 januari afscheid genomen van de parochie van de Heilige Willibrordus, die hij 11,5 jaar heeft geleid. Die parochie omvat de dorpen Hillegom, Lisse en De Zilk. Hij is officieel per 1 maart van de St. Agatha-pastorie in Lisse naar de pastorie bij de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk verhuisd.

In het verslag over dit afscheid van Piet de Boer in De Hillegommer stond: 'pastoor Franken is optimistisch, maar ook realistisch. De kerken worden minder druk bezocht. Maar dat wil niet zeggen dat het geloof minder is.


Hij wijst op gelovigen die in de kerk met verdieping bezig zijn en op het grote aantal vrijwilligers dat zich voor de parochie inzet.

In zijn slotwoord tot de gelovigen zei hij: “Lieve mensen, jullie hebben een fantastische geloofsgemeenschap. Ik heb het volle vertrouwen in de toekomst, want als mensen zo hard lopen voor hun gemeenschap en er zoveel voor over hebben, dan kan het toch niet fout gaan.”


Tip de redactie

Heeft u nieuwtjes of tips voor de Katwijk Speciaal? Neem dan contact op met de redactie via redactie@katwijkspeciaal.nl of tel. 06-13017660. Bezorgklachten graag via 071-4022901.