Sonja Kuijt werd uitgeroepen tot Woman-of-the-match. | Foto: Geert Bekker
Sonja Kuijt werd uitgeroepen tot Woman-of-the-match. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Dames 1 Grasshoppers wint ook in Bemmel

basketbal n Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Lekdetec.nl in winst weten om te zetten. De ploeg van Axel Gouw – zonder de geblesseerde Deborah Vos en Alissa van der Plas – had bij rust een kleine voorsprong die vervolgens verder uitgebouwd werd. De thuisploeg kwam in het 4e nog dichtbij, maar niet genoeg voor de overwinning.

De punten waren duur in de beginfase. De thuisclub nam aanvankelijk de leiding en Sportiff Company Grasshoppers wist pas na 3 minuten voor het eerst het netje te vinden. De laatste 3 scores waren voor Grasshoppers dat het eerste kwart daardoor toch winnend kon afsluiten (7-11).

Vervolgens was het in de tweede periode Sportiff Company Grasshoppers dat verder uit kan lopen naar 9-24 maar daarna toch weer Lekdetec dat aanhaakte. Ruststand 21-29.

Na rust laat de wedstrijd in eerste instantie een gelijk opgaand scoreverloop zien, maar een Katwijkse run brengt het verschil naar 22 punten. Via 33-43 halverwege dit kwart werd het 40-62 bij aanvang van de laatste periode met in de buzzer een driepunter van de middenlijn van Karin Kuijt.

Het laatste kwart komt de thuisclub nog heel dichtbij, maar niet genoeg voor de overwinning. Op 2 minuten voor het einde is het verschil nog maar 6 en is een time out noodzakelijk om de overwinning naar binnen te loodsen. Driepunters van Sonja Kuijt (5 in totaal) en Mia Hordijk gooien de wedstrijd in het slot. Eindstand 70-79.

Coach Axel Gouw zag zijn team in het vierde kwart verdedigend helemaal verslappen: “Er zat geen druk meer op, waardoor Lekdetec weer in de wedstrijd kon komen. Het mooie is dat Sonja en Mia het dan op het goede moment waarmaken. Dat is ook het mooie van dit team, het gevaar kan van iedereen komen.”

Cem Senol vecht honderd partijen achter elkaar

honderd n Het is Cem Senol gelukt, honderd tegenstanders verslaan in 1,5 minuut durende gevechten. Zaterdagmiddag was Senol de eerste Nederlander die een zogenoemde 100-1 kumite (sparren) heeft voltooid. De karatekampioen deed dat zaterdag in jongerencentrum Scum. Alle inkomsten worden geschonken aan Stichting Hartekind.

De Katwijker heeft meer dan twintig jaar wedstrijdervaring in het full-contact karate, kickboksen en mixed martial arts. Internationaal heeft hij meerdere titels op zijn naam staan. In 2016 sloot hij zijn wedstrijdcarrière in Nederland af met het winnen van de zwaargewicht titel in full-contact karate van de International Budokai.

Alle tegenstanders waren ervaren wedstrijdkarateka's. Nu hij deze ultieme test heeft doorstaan, behoort hij bij ongeveer 30 personen, die deze test ook hebben gedaan. Wethouder Adger van Helden moedigde de karatekampioen aan, en opende de middag. Daarna begon het gevecht. Elke 1,5 minuut een nieuwe tegenstander die op Senol inbeukt. De kampioen houdt stand tot het bittere eind.

Alle inkomsten worden geschonken aan Stichting Hartekind, omdat één van zijn kinderen geboren is met een hartafwijking. De stichting zet zich in voor kinderen met een hartafwijking door middel van het financieren van onderzoek. Er leven in Nederland ongeveer 25.000 kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Karatekampioen Sem Senol moest het volhouden tegen 100 tegenstanders. | Foto: pr