Cantilene zingt Bach

concert n Op vrijdag 27 maart geeft Kamerkoor Cantilene een bijzonder concert in het kerkgebouw De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan.

In de lijdenstijd wordt op vele plaatsen de Matthäus Passion van J.S. Bach integraal uitgevoerd. Dit is een van de bekendste en langste composities van zijn hand. Het volgt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Mattheüs. De volledige uitvoering duurt bijna drie uur. Voor veel mensen is dit een te lange zit. Cantilene heeft er voor gekozen om alleen de koralen van deze passion uit te voeren.

Het bijzondere van deze avond is ook, dat de koralen hoofdzakelijk a capella worden gezongen. De koorzang wordt afgewisseld door optredens van de organist Julian Jonker en de sopraan Jacomina van der Plas. Laatstgenoemde zingt Erbarme dich mein Gott, uit de Matthäus Passion, en Bist du bei mir, eveneens van J. S. Bach. Julian Jonker brengt van J.S. Bach het Adagio (BWV 564) ten gehore en speelt de slotfinale uit de Matthäus Passion van J.S. Bach "Wir setzen uns mit tränen nieder"Het geheel staat onder leiding van dirigent Lorenzo Papolo, die het koor reeds meer dan tien jaar onder zijn hoede heeft. Hij zal tevens een korte toelichting geven op de koralen.Het concert begint om 20.15 uur, de deuren van de kerk gaan om 19.45 uur open.

Toegangskaarten à € 10,00 zijn vooraf verkrijgbaar bij de leden van het koor, bij Adri van Rijn (telefoon 4029682), en op de avond van het concert in de kerk.


Lenteconcert met Franse slag

klassiek n Zaterdag 14 maart biedt K&O in de Soefitempel een Moeder-zonen concert door Mariëtte Gort (cello), Joep van Beijnum (viool), Anke Bottema (harp) en Duco Burgers (piano). Zij zullen een tintelend lenteconcert verzorgen met o.a. parels van Saint-Saens, Debussy en Ravel.

In afwisselende bezetting zult u worden meegenomen op een rijke muzikale ontdekkingskracht door overwegend Frans landschap waarbij de musici, naast het spelen, ook zullen vertellen over de te spelen stukken.Kaarten voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 zijn te bestellen via www.kenokatwijk.nl en bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 of via tel. 071-4016400 van ma. t/m vrij. tussen 9.00 en 12.00 uur. Toegangskaarten kosten € 15,00. Voor de jeugd tot 18 jaar is een beperkt aantal kaarten à 6,- in de voorverkoop verkrijgbaar bij het K&O-kantoor. Consumptie is bij de prijs inbegrepen. Aanvang van het concert is 20.15 uur.


Bingo bij de AOBK

Senioren n De laatste vrijdag van de maand van 14.00 tot 17.00 is er een bingo bij de AOBK in het Dienstencentrum de Zwanenburg. Voor € 5,00 heeft men een middag plezier met een drankje, een hapje en mooie prijzen in een gezellige ontspannen sfeer.