Een trotse eigenaar Dirk Haasnoot in zijn vernieuwde winkel. | Foto: Piet van Kampen
Een trotse eigenaar Dirk Haasnoot in zijn vernieuwde winkel. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Verbouwde bakkerij Haasnoot is verrijking voor Hoornespassage

Vernieuwing n Het heeft een aantal weken geduurd maar vorige week dinsdag was het zover. Bakker Haasnoot opende na een ingrijpende verbouwing haar deuren van de totaal vernieuwde winkel. ‘Het was altijd een wens om uit te breiden. Toen de ruimte naast de bestaande winkel vrij kwam heb ik er niet lang over na hoeven denken om deze bij de winkel te betrekken’ vertelt een tevreden stralende eigenaar Dirk Haasnoot.

Door Piet van Kampen

Bakker Haasnoot is sinds 1889 al een begrip in Katwijk. De huidige eigenaar Dirk – de vierde generatie - is een man die met de tijde mee gaat. Het filiaal in de Hoornespassage dat vijftien jaar geleden werd geopend en tussentijds al een verbouwing onderging, is nu een eigentijdse winkel geworden. Haasnoot is nu meer dan alleen brood, gebak, koek en chocolade.


Door de uitbreiding met een gezellige koffiecorner is het een verrijking geworden in de Hoornespassage. Klanten maken er van het begin af aan dankbaar gebruik van. Het is niet de enige vernieuwing in de totaal veranderde winkel. ‘Klanten die niet te lang willen wachten kunnen nu ook de vers voorverpakte koekjes kopen. Het ligt allemaal keurig en overzichtelijk voor hen klaar in de speciale presentatieschappen.
Ook de brood- en gebakafdeling zijn apart ingericht. Nu is er ook ruimte om diverse producten hier ter plaatse vers te bakken en ook hebben wij hier een chocolademachine om verse chocolade te maken’ licht de eigenaar een aantal dingen toe die in de totale verbouwing zijn geïntegreerd. Door het verhoogde plafond en de nieuw verworven ruimte straalt het geheel een ruimtelijke indruk uit maar het geeft tevens een gevoel van gezelligheid. De verbouwing bood ook de mogelijkheid om het assortiment te verruimen en de consument kan er nu ook ambachtelijke soepen, Belgische bonbons van het merk Leonidas en diverse producten van delicatessenleverancier Ilias verkrijgen.


Kortom, bakker Haasnoot ziet met de verbouwing brood in een goede toekomst.


Echtpaar Barnhoorn na 65 jaar nog steeds een (h)echtpaar

briljant n De 14e februari staat al een aantal decennia bekend als Valentijnsdag, de dag der (geheime) liefde. Voor Kees Barnhoorn (88) en Gijsje Barnhoorn- Hus (84) kent de liefde geen geheimen. Op 14 februari 1955 beloofden zij elkaar eeuwige trouw. Een belofte die zij nimmer hebben verbroken.

Door Piet van Kampen

Vijf jaar geleden was het burgemeester Jos Wienen die het echtpaar kwam feliciteren. Nu was het de eervolle taak aan zijn opvolger Cornelis Visser om het echtpaar de hand te komen schudden voor dit heugelijke moment. Er viel natuurlijk honderd uit te vertellen over het leven van dit dankbare echtpaar. Veel dingen uit hun leven die zij vijf jaar geleden vertelden zijn uiteraard onveranderd gebleven. Dat zij geboren en getogen Katwijkers zijn en naast elkaar woonden aan de Randweg. ‘Wat je van ver haalt is lekker’ ging voor dit paar niet op. Slechts een hekje tussen de beide woningen was de enige hindernis die het toen nog jonge stel diende te nemen. Zonder hindernissen op weg naar de huwelijksdag.


Uit hun verbintenis werden vijf kinderen geboren en zagen twaalf kleinkinderen het levenslicht. Inmiddels werd het paar verrijkt met zeven achterkleinkinderen.


Regelmatig leventje

Het echtpaar leidde een regelmatig leventje. Zij woonden kort vlak bij hun geboortestek aan de Randweg om vervolgens het grootste deel van hun leven aan de Havikslaan te hebben gewoond. Nu wonen zij sinds zeven jaar in een aanleunwoning bij Huize Salem, waar zij wel de nodige verzorging genieten. ‘Tot volle tevredenheid’ is het echtpaar eensgezind. Een korte terugblik. Kees verdiende de kost als lasser bij de toenmalige CAR meubelfabriek en later in het Westland. Trapte een balletje bij Quick Boys en leest nu nog graag de krant. Moeder de vrouw voedde de kinderen op, deed voorheen aan gymnastiek, maar dat is vervlogen tijd. Een paar breuken in het ouder wordende lichaam laten dit allang niet meer toe. ‘Ach het hoort er allemaal bij’ lacht zij vrolijk. Ook busvakanties behoren tot het verleden. Allemaal zaken om dankbaar op terug te blikken. Dankbaar, dat is het echtpaar. ‘Dat wij nog samen zijn’ bekent Kees openhartig en Gijsje vult aan ‘en dat wij als het ons gegeven is op naar de zeventig jaar gaan’. Het bijzondere huwelijksjubileum werd in huiselijke kring gevierd.

Afbeelding