Start kaartverkoop Bevrijdingsfestival in Hangaar Valkenburg

Muziek n Voorafgaand aan de viering 75 jaar vrijheid op 5 mei zal op zaterdag 2 mei een groot muzikaal feest plaats vinden in de hangaar van het voormalig vliegkamp Valkenburg.

Vliegkamp Valkenburg zal dan dé ontmoetingsplek zijn voor alle inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg om samen te komen om daar het bevrijdingsfeest met elkaar te gaan vieren.

Naast de bekende Nederlandse artiesten Gerald Joling en Wolter Kroes, beiden begeleid door de bekende TMF Band onder de leiding van Marcel Fisser, zal in het eerste deel van dit concert een optreden verzorgd worden door The Liberty Band. Deze band is een samenstelling van diverse Katwijkse muzikanten en artiesten onder leiding van Martin van Duijn (Support Act). De Libertyband brengt een feest der herkenning met nummers van U2, Sting, Queen en vele anderen met als grote gemeenschappelijke deler: vrijheid.

Vijfenzeventig jaar vrijheid is een initiatief van de Oranjeverenigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en de gemeente Katwijk.

Voor de liefhebbers van dance muziek zal er op vrijdag 1 mei een extra evenement in de hangaar georganiseerd worden. Nadere informatie over dit evenement volgt binnenkort.

De kaartverkoop voor beide evenementen start binnenkort, via de website https://75jaarvrijheid.ovkrv.nl.


Subsidies Erfgoed platform uitgekeerd

Via n het Erfgoedplatform is in 2019 aan drie ingediende initiatieven een subsidie verleend. Het Spinozahuis, Vereniging Oud Valkenburg en Stichting de Katwijkse Bomschuit ontvangen een bijdrage die zij gaan besteden aan het uitvoeren van hun plan.

Bijna een jaar geleden, op 9 april 2019, vond de eerste bijeenkomst van het Erfgoedplatform plaats. Het Erfgoedplatform is een plek waar organisaties, ondernemers, inwoners en de gemeente elkaar treffen, informatie met elkaar uitwisselen en kennis delen over erfgoed in Katwijk. Ook worden initiatieven bedacht en uitgevoerd.

Tijdens de bijeenkomsten ligt het accent steeds op een koppeling van erfgoed met maatschappelijke doelstellingen.

De initiatieven dragen allemaal bij aan de doelstellingen van de Erfgoedvisie 'Verbindend Erfgoed'. Zo hebben de projecten onder andere een maatschappelijke meerwaarde, dragen ze bij aan de erfgoedthema's en wordt erfgoed beter inzichtelijk en beleefbaar gemaakt.


Alvast bomenkap langs Tjalmaweg

Aannemer n Boskalis kapt deze en volgende week zo'n 280 bomen en bosschages langs de N206 ir. G. Tjalmaweg. De bomenkap is nodig voor de aanpassingen aan de Tjalmaweg. De vergunningaanvragen en de kap van bomen gebeurt in fasen.

De eerste fase van deze bomenkap was afgelopen december, het tweede deel wordt nu gekapt. Het betreft alleen bomen die gekapt moeten worden om de definitieve situatie van de RijnlandRoute te realiseren. De kapvergunning voor deze bomen is in het voortraject al aan de provincie Zuid-Holland verleend.

Door de provincie is een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid van een tijdelijke verlegging van de N206 aan de zuidkant van de Tjalmaweg. De bomen die nu gekapt worden, moeten — los van de uitkomst van het onderzoek — gekapt worden voor de definitieve situatie.

De bomenkap maakt, net als diverse andere voorbereidende werkzaamheden van Boskalis, een eventuele zuidelijke variant van de tijdelijke verlegging van de N206 niet onmogelijk.