Een deel van de turnsters die afgelopen weekend hebben deelgenomen aan de Donar Team Cup. | Foto: PR
Een deel van de turnsters die afgelopen weekend hebben deelgenomen aan de Donar Team Cup. | Foto: PR Foto:

SKR scoort uitstekend tijdens Donar Team Cup

Turnen n De selectiegroepen van Sportvereniging Katwijk Rijn (SKR) deden afgelopen weekend mee aan de Donar Team Cup in Den Haag. Bijna alle teams kwamen met medailles op zak terug naar Katwijk.

"De Donar Team Cup is een ontzettend leuke wedstrijd. Het is de tweede keer dat deze wedstrijd wordt georganiseerd en de meiden vinden het geweldig," vertelt trainster Yvonne Buitendijk. "Deze wedstrijd is bedoeld voor dames die turnen op een bepaald niveau, wat voor ons betekent dat hier onze selectiegroepen aan deelnemen. Zij kunnen zich hier meten aan een heel groot aantal deelnemers uit heel Zuid-Holland. Wat de wedstrijd zo leuk maakt is dat ze hier zowel als team, als individueel prijzen kunnen winnen," vertelt trainster Yvonne Buitendijk. "De individuele prijzen worden toegekend per toestel. In de regionale wedstrijden moet je op alle toestellen goed scoren om in de prijzen te vallen, dus de meiden die een favoriet toestel hebben, kunnen hier echt uitblinken."

Prijzen

De wedstrijd is ingedeeld in verschillende niveaus. SKR deed mee met zes teams. Het team bestaande uit Carmen Kloos, Elif Homan, Simone de Jong en Kyra Vogelaar wist onder de teamnaam 'De vier musketiers' tweede te worden in de bovenbouw vijfde divisie, wat geen geringe prestatie was, want de concurrentie van andere teams was groot. Het team 'De Lenige Turntoppers' bestaande uit Lieke ten Hove, Nina de Jong, Elles van Duijn en Noa Albers, ofwel werd derde in de onderbouw vijfde divisie. Ook op dit niveau was de concurrentie bijzonder sterk.

Individueel haalde Sophie Schaap goud op vloer en brons op sprong. Ook Lieke ten Hove wist twee medailles in de wacht te slepen. Zij werd tweede op vloer en derde op balk. Amber Dijkstra werd eerste op vloer, Charlotte Krijgsman eerste op spong, Yvette van den Eijkel eerste op balk en Noa Albers derde op sprong. "We zijn heel trots op alle deelnemers, want ze hebben het allemaal heel goed gedaan" vervolgt Yvonne. "Dit bovenop de nominatie bij de sportverkiezingen van afgelopen vrijdag, maakte dit weekend voor ons allemaal onvergetelijk."