De winnaars van de Sportverkiezingen op een rijtje. | Foto en tekst: Piet van Kampen
De winnaars van de Sportverkiezingen op een rijtje. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Podium voor sporters

sportgala n Vorige week vrijdagavond lag de rode loper weer uit bij Het Dorpshuis in Valkenburg voor de Avond van de Sport. Tientallen sporters, supporters en genodigden wandelden er naar binnen om de jaarlijkse Sportverkiezingen bij te wonen. Een happening in een volle sporthal die alweer voor de vijfde keer werd georganiseerd.

Ook voor de vijfde keer was het Krijn Schuitemaker die met zijn heerlijke vlotte babbel de avond presenteerde. Hij verzorgt dit jaarlijks met een bekende sportman of vrouw. Dit jaar tijdens een één-tweetje met Fons Groenendijk, ex-profvoetballer en tot voor kort trainer bij ADO Den Haag. Dat de gemeente Katwijk barst van het talent werd ook deze avond weer duidelijk. Een sprekend voorbeeld hiervan is zwemmer Arno Kamminga die al eerder sportman van het jaar werd en nu de internationale top heeft bereikt waar hij het ene na het andere succes boekt.

Wie werden het dus dit jaar? Het publiek kon stemmen voor winnaars van Bijzondere Initiatieven en Bijzondere Bijdragen aan de sport. Via een pitch van 1 minuut mochten de afgevaardigden van verenigingen en bedrijven zich presenteren. De winnaar van het Bijzondere Initiatief werd de dansgroep Sjansee die mensen met een beperking plezier laat beleven en KBM (Katwijkse Bouw Maatschappij) voor haar bijdrage aan de sport in onze gemeenschap. In de categorie bestuurders ging de hoogste eer naar Jan en Carry Hoek (Skuytevaert) en bij de verenigingen scoorde Quick Boys het hoogst. Aan de jury de taak om uit de drie nominaties de sportman, de sportvrouw, de sportploeg en de sportbelofte van het jaar 2019 te selecteren. Aan Fons Groenendijk de eer om de respectievelijke enveloppen te openen. Sportman van het jaar werd Floris Hoek (vechtsporten) die zich naar de eerste plaats knokte en zijn vrouwelijke collega Jennifer Anasanya gleed als bobsleester het hoogste podium op. Sportploeg van het jaar werd Dames 1 van korfbalvereniging Grasshoppers die wederom naar de landstitel hopten. Sportbelofte Wendy van Leeuwen (boksen) vocht zich naar de eerste plaats, een erkenning voor de in haar aanwezige talenten.