Afbeelding
Foto:

Muzikaal vertelfeestje in drie bibliotheken

Voorleesdagen n Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 geeft Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk een muzikaal vertelfeestje rond het Prentenboek van het Jaar.

Op donderdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en/of op vrijdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen in muziek en verhaal genieten van 'Moppereend'.

Peuters en kleuters en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om het verhaal over 'Moppereend' mee te maken. Eend loopt te mopperen. Ze heeft niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijze wolk boven haar hoofd die steeds groter wordt. Want alle dieren die ze vraagt, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt. Dan wordt de wolk zo groot en zwart dat hij barst.

Evelien van Bibliotheek Katwijk leest dit winnende prentenboek met vertelplaten op zo'n manier voor dat het lijkt alsof het verhaal zich voor je ogen afspeelt. Lilian van der Peet, Muziek op schoot-docent bij Muziekschool Katwijk, zorgt voor de muzikale voorleesbeleving. Het verhaal wordt nog beeldender als je er ook de speciale geluiden en liedjes bij hoort.

Bibliotheek Valkenburg (in het Dorpshuis Valkenburg) op donderdag 30 januari: 16.00 uur: muzikaal vertelfeestje rondom het Prentenboek van het Jaar 'Moppereend'. Bibliotheek Rijnsburg (in de Burgt in Rijnsburg) op vrijdag 31 januari: 16.00 uur: muzikaal vertelfeestje rondom het Prentenboek van het Jaar 'Moppereend'. De toegang is gratis en vol is vol.