Afbeelding

Topaz Overduin krijgt zes Wonderfoons

jukebox n Woensdag 8 januari ontving verpleeghuis en Huntingtoncentrum Topaz Overduin zes Wonderfoons voor de afdelingen waar mensen met dementie verblijven. Deze Wonderfoons zijn gesponsord door verschillende ondernemers uit de regio.

De Wonderfoons hebben een mooie plek gekregen op de afdelingen Duinroos, Elsbes en Esdoorn. Tijdens de overhandiging gaf initiatiefnemer Aad van der Linden uitleg over de telefoons en de bewoners probeerden ze direct uit. Dit leidde tot leuke reacties en bewoners begonnen gelijk mee te zingen.

De Wonderfoon is een oude draaitelefoon die is omgebouwd tot mini-jukebox. Bij het oppakken van de hoorn speelt de telefoon een liedje van vroeger. Met de draaitoets kan je wisselen tussen de verschillende liedjes, van Vader Abraham tot Boudewijn de Groot. De initiatiefnemers zijn Aad van der Linden en Henk Bakker uit Noordwijkerhout. Aad gaat op zoek naar de oude draaitelefoons en sponsors en Henk bouwt de telefoons vervolgens om tot de mini jukeboxen.

Aad en Henk willen graag nog meer mensen blij maken met een Wonderfoon. Als u nog een oude draaitelefoon thuis heeft en er niets meer mee doet dan kunt u deze afgeven bij de receptie van Topaz Overduin. Wij zorgen dat deze bij hen terecht komen.


Prentenboek maken

workshop n Onder begeleiding van Marleen is er op woensdag 29 januari van 15.00 tot 16.30 uur een ouder-kind- workshop 'Prentenboekje maken' in de Hoofdbibliotheek.

Tijdens de workshop op 29 januari maak je samen met je kind jullie eigen boekje. Eerst lezen we ter inspiratie met elkaar 'In de Maneschijn' van Britta Teckentrup. Een mooi prentenboek met kijkgaatjes en tekst op rijm. En daarna maak je met karton, touw, papier en andere materialen jullie eigen boekje. Je kindje maakt de tekeningen en jij maakt er gedichtjes/tekst bij. Marleen zorgt voor de materialen en je gaat lekker met elkaar aan de slag: succes verzekerd!
In de workshop van Creakids Katwijk kunnen kinderen (en in dit geval begeleid door een ouder) volop hun fantasie gebruiken en krijgen ze alle ruimte om te experimenteren. Dát is waar Creakids Katwijk voor staat.
Er is plek voor 10 kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar mét een ouder. Deelname aan deze workshop kost € 6,- (1 kaart = voor 1 kind + 1 ouder). Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen via www.bibliotheekkatwijk.nl