Corien van Starkenburg en Matthijs van Tuijl werden gekozen tot Politicus van het jaar. | Foto: Piet van Kampen
Corien van Starkenburg en Matthijs van Tuijl werden gekozen tot Politicus van het jaar. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Corien van Starkenburg en Matthijs van Tuijl politici van het jaar

verkiezing n In een speciale live TV-uitzending van RTV Katwijk, in samenwerking met Uitgeverij Verhagen, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente werden de politici van het jaar bekend gemaakt.

De gedeelde eer ging naar wethouder Corien van Starkenburg en raadslid Matthijs van Tuijl Voor Van Tuijl was het de tweede keer in successie dat hij door de inwoners van de gemeente deze titel verwierf. De inwoners konden via een link in De Katwijksche Post en Alles over Katwijk hun voorkeurstem uitbrengen.

Van Tuijl: 'Wij, Tom Reedijk en Frits Grotenhuis en ik hebben ons ingezet en blijven ons inzetten voor de armoede in de gemeente en krijgen erkenning ook voor ons andere werk zoals een toegankelijk Katwijk. Wij worden er ook op aangesproken. Toch ben ik blij en enorm verrast dat ik voor de tweede keer achter elkaar door de inwoners ben gekozen' was zijn reactie na de bekendmaking.
Redacteuren van de plaatselijke media en het Leidsch Dagblad waren verantwoordelijk voor de keuze van Corien van Starkenburg (o.a. zorg en milieu). Zij vond het 'een grote eer'. 'Ik ben blij verrast en doe met veel plezier mijn werk in deze prachtige organisatie. Deze eer is een teken van waardering voor het werk wat wij samen doen'.


Grasshoppers omzeilen lastige klip

basketbal n Zaterdag 11 januari stond de eerste wedstrijd van 2020 in Almelo gepland. Uitsmijters en Sportiff Company Grasshoppers moesten het tegen elkaar opnemen. Het verschil tussen de twee teams was slechts 2 punten dus stond er veel op het spel.

De opening is duidelijk voor de thuisploeg (7 – 0) voordat de stand gelijk wordt getrokken tot 7-7. Grasshoppers blijft echter nog achter de feiten aanlopen. Via 13-7 is het na het eerste kwart 21-14 voor Uitsmijters.
De verdediging in de tweede periode wordt strakker aangetrokken en Grasshoppers komt door Jim van Zijl, weer inzetbaar na zijn blessure en Michael Madanly voor het eerst op voorsprong (21-22). De ploegen houden elkaar in evenwicht maar op goed aangeven van Jos van der Laan (5 assists) bepaalt Jake Prins de ruststand op 33-39.

In de tweede helft komt de thuisploeg terug naar 40-41 maar dan heeft Grasshoppers een mooie versnelling in petto. Goed teamspel en scores van Jordi Menkhorst, Michael Madanly en Sjors Besseling brengen de stand naar 42-58. Uitsmijters houdt de schade nog beperkt want met ingang van het laatste kwart is de stand 51-60.

Aan de kant van Uitsmijters ligt topscoorder Jur Schröder aan banden bij Jordi Menkhorst (gemiddeld scoort hij 28 punten, nu slechts 16). Via een tussensprint van Jake Prins komen de bezoekers op 54-70. Een laatste inspanning van Uitsmijters brengt de stand naar 69-76, maar de slotscore is voor Sportiff Company Grasshoppers 69-78.

Afbeelding