Nico Houwaard is initiatiefnemer van de website. | Foto: M. Blok.
Nico Houwaard is initiatiefnemer van de website. | Foto: M. Blok. Foto: pr

Ondernemers De Burgt lanceren cultuurhuiskatwijk.nl

actief n Begin november werden de ondernemers in de Burgt in Rijnsburg overvallen door de plannen van de Gemeente Katwijk om het Cultuurhuis te vestigen in ‘hun’ werkomgeving.

De ondernemers voelden zich niet gehoord dat ze niet betrokken zijn in de plannen. Daarnaast lijkt de politiek niet te beseffen wat er momenteel allemaal in De Burgt plaatsvindt en wat dus mogelijk verloren gaat.


Ondernemers van De Burgt willen duidelijkheid

Na deze verrassende ontwikkelingen vonden de ondernemers het van belang om duidelijkheid te scheppen over dit dossier dat al langere tijd zo gevoelig ligt binnen de gemeente Katwijk. Daarom hebben de ondernemers de handen in elkaar geslagen en hebben zij cultuurhuiskatwijk.nl gelanceerd. In combinatie met een actuele facebookpagina, laten ze via deze site zien wat de activiteiten in de Burgt zijn, stellen ze vragen, geven aan wat volgens hen de mogelijkheden en kansen zijn voor het cultuurhuis Katwijk in combinatie met De Burgt.

Een van de initiatiefnemers van de website is Nico Houwaard, ondernemer van WeYou. Houwaard vindt het onbegrijpelijk dat in het nieuwste plan van Wethouder Knape er geen plek meer zou zijn voor commerciële verhuur. 'De ondernemers zijn de financiële ‘back-bone’ van De Burgt. De huuropbrengsten en extra activiteiten die in de zalen plaatsvinden zijn een goede basis die het maakt dat er jaarlijks bijna één miljoen euro minder de subsidie nodig is voor De Burgt. Wie kan mij uitleggen waarom de coalitie nu dit soort keuzes maakt?'

In de gemeenteraad is toegezegd in gesprek te gaan met de ondernemers in de Burgt. Tot op heden merkt Houwaard daar nog weinig van.

'Wethouder Jacco Knape van de SGP is verantwoordelijk voor dit dossier en heeft de gemeenteraad nog niet weten te overtuigen, maar ons als ondernemers al helemaal niet.'