Afbeelding
Foto: pr

La Paay Angelfoodcake

Ine n Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.

Wat was het een verassing toen Patricia Paay mij pas opbelde om te vragen of ik een taart met haar wilde bakken. Gewoon bij haar thuis in Rotterdam in haar eigen keuken…. Voor Libelle.tv beantwoorde Patricia de vraag ‘Wat geeft jouw het ultieme kerst gevoel’. Bakken was een van haar antwoorden dus ging ik op weg naar Rotterdam.

Toen ze vroeger in New York woonde kocht ze graag voor kerst de Angelfoodcake omdat deze zo heerlijk luchtig van structuur is. Origineel poeder je de cake af met poedersuiker, maar ik gaf er iets meer smaak aan met een volle romige crème en decoratie van rood fruit. Libelle.tv deelt in de komende weken de filmpjes waaronder die van Patricia en mij waar we gezellig aan het bakken zijn.


Ingrediënten
voor de cake: 12 eiwitten, 1 th citroensap, 165 gr fijne kristal suiker, 1 thl vanille extract, 150 gr patent bloem, 110 gr fijne kristal suiker, extra.

Voor de crème: 250 gr mascarpone, 250 gr slagroom, 2 eetl fijne kristal suiker, 1 thl vanille extract.

Voor de decoratie: rode besjes, blauwe bessen, frambozen en poedersuiker.


Werkwijze

- Verwarm de oven voor op 175 graden.

- Voor deze cake gebruiken we de angelfoodcake bakvorm, een tulband met een uitneembare bodem. De vorm wordt niet ingevet. Als je deze bakvorm niet hebt kan je ook een gewone tulband bakvorm gebruiken, deze bakvorm vet je wel in.

- Klop de eiwitten met de citroensap tot stijve pieken, voeg tijdens het kloppen rustig aan de 165 gr suiker toe.

- Zeef de bloem en 110 gr suiker twee keer in een fijne zeef, zeef het de derde keer boven de eiwitten in drie delen en ‘vouw’ het beslag tussendoor voorzichtig om. *Met de techniek ‘vouwen’ wordt bedoeld dat we met een spatel langs de buitenrand van de kom naar binnen toe het beslag omvouwen. Dit herhaal je een aantal keer voorzichtig totdat in dit geval de bloem door de eiwitten gevouwen is.

- Voeg de vanille toe.

- Stort het beslag in de bakvorm en verspreid het beslag.

- Bak de cake in 25 a 30 minuten gaar

- Klopt ondertussen de mascarpone samen met de slagroom, vanille en suiker lobbig (yoghurt dikte).

- Wanneer de baktijd erop zit haal je de cake uit de oven en laat je deze op zijn kop afkoelen, omdat de bakvorm niet ingevet is zal de cake er niet uit vallen. Wanneer je een gewone tulband vorm gebruikt heb los je de cake en laat je hem afkoelen op de werkbank.

- Na het afkoelen snijdt je de cake doormidden en vul je deze met een laag crème van zo'n 2 cm. Strijk de cake rondom af met het resterende crème. Decoreer met het rode fruit en strooi hier poedersuiker overheen!


Fijn Kerstfeest, veel gezondheid voor iedereen!



Website: www.inepaauw.nl

Instagram: Ine Paauw

Facebook: INE Baking and Dining Together

Afbeelding