Zo herstelt u na de griep

We zouden het in deze crisistijd bijna vergeten, maar u kunt ook ‘gewone’ griep krijgen.

Dan kan het zijn dat u nog lang moe, lusteloos bent en weinig energie heeft.


Vooral als u flink ziek geweest bent, en dagen in bed heeft gelegen, slecht gegeten heeft, kan het nog weken duren voordat u weer de oude bent.


Sommige mensen krijgen meteen na zo’n griepperiode meteen weer een infectie met bijvoorbeeld een verkoudheidsvirus. Vooral als de weerstand ook laag is.


Heeft u tijdens uw ziekte een antibioticakuur van uw dokter gekregen? Dan kan het zijn dat uw darmen helemaal van streek zijn.


Wat kunt u doen om u energieker te voelen nadat u griep heeft gehad?


* Gezond eten; dit is het moment om lekker aan te sterken met goede voeding. Eet lekker veel groenten en producten met veel vitaminen en energie.


* Beweeg, als u dat kan, elke dag minimaal een halfuur flink, dus een stevige wandeling of fietstocht.


* Vergeet uw goede voornemens niet, als u van plan was elke week naar de sportschool te gaan, probeer dat meteen weer op te pikken.


* Neem voldoende ontspanning, probeer niet meteen weer gestrest aan het werk te gaan, want dat is niet goed voor de weerstand.


* Extra vitamines kunnen in de herstelperiode nuttig zijn, vraag een advies bij Apotheek Rijnsburg


Het is een goed moment om te stoppen met roken, uw conditie zal er beter van worden.

Veel mensen hebben baat bij kruiden geneesmiddelen om te herstellen. Ook homeopathische middelen kunnen soms erg nuttig zijn.


Laat in ieder geval controleren of die samen met uw andere geneesmiddelen kunnen bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.