Afbeelding
Foto: pr

Geen Prikkelarme Kerkdienst

Helaas n 2020 had het proefjaar moeten worden voor de opstart van volwaardige prikkelarme erediensten. Maar de geplande diensten in ‘De Goede Herder’ kerk in Valkenburg kon op 26 april niet doorgaan vanwege corona. 30 augustus was er wel een dienst met inschrijving vooraf. Door de beperkende maatregelen rondom corona kan de Prikkelarme Kerkdienst van 13 december door ds. Martin Heikoop niet door gaan. De organisatie gelooft in betere tijden. Zij laat weten volgend jaar deze diensten te organiseren in de Dorpskerk van Katwijk aan den Rijn. Natuurlijk wordt u op de hoogte gehouden van data en aanvangstijd.


Ambassadeur

Gezocht n In december wordt vaak extra papier, karton en plastic aangeboden bij de milieuparkjes. Containers worden dan regelmatiger geleegd. Sinds kort helpen zo’n 35 inwoners met het verhelpen van verstopte containers in hun buurt. Wilt u de gemeente ook helpen? Meld u dan aan via andersinzamelen@katwijk.nl. Zo houden we samen de buurt schoon.


Op zoek naar een origineel Sint- of Kerstcadeau?

Initiatief n Overal in Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk kunt u tegenwoordig tegels vinden met de tekst: ‘Hier begint de zeer. Niets ingooien AUB!’ Ze liggen bij straatkolken voor scholen, kerken, winkels etc. Een mooi initiatief van de Rotaryclub Katwijk-Noordwijk om nog meer bewustwording te creëren bij jong en oud om NIETS op de grond te gooien. Binnenkort liggen de tegels ook in Noordwijk en ons omringende gemeenten, zelfs in Heusden (Brabant) gaan ze gelegd worden. De gemeente Katwijk heeft toestemming gegeven, om nog meer tegels neer te leggen, ook in uw straat, bij uw voordeur. Met een mooie rijm erbij is dit hét ideale cadeau voor iemand, die goed omgaat met het milieu of juist voor iemand, die het niet zo nauw neemt met het milieu en regelmatig peuken en papiertjes op de grond laat vallen. Als cadeau onder de Kerstboom is dit ook heel origineel.

De prijs voor de tegel is 38.50 euro. Meer info: stuur een berichtje naar: ankeminnee@hotmail.com en wij gaan ervoor zorgen, dat die prachtige tegel bij u (of elders) in de straat komt. | Foto: pr.