Paardenkunstwerk al eerder verdwenen

oproep n Het paardenkunstwerk ‘Vensters in het landschap’ langs de Tjalmaweg blijkt tussen maandag 16 november 16.00 uur en dinsdag 17 november 12.00 uur gestolen te zijn.

Dat blijkt uit een oproep voor getuigen op de Facebooksite van Politie Katwijk.

Gemeente Katwijk deed vorige week aangifte van diefstal van de drie stalen paarden. De gemeente meldde toen, dat de paarden in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 november waren losgekoppeld van de bevestigingspunten, waarmee ze in de grond vast zaten.

De politie vermoedt dat de stalen paarden tussen maandag 16 november 16.00 en dinsdag 17 november 12.00 uur zijn verdwenen.

Op Facebook roept de politie getuigen op zich te melden. ‘Heb je iets gezien of gehoord? Of informatie die het onderzoek naar het kunstwerk kan helpen? Bel dan 0900 8844 voor de politie Katwijk. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.’

Het kunstwerk ‘Vensters in het landschap' bestaat uit drie stalen paarden van ongeveer 3 meter hoog. Het is vijftien jaar geleden langs de provinciale weg geplaatst in opdracht van de toenmalige gemeente Valkenburg. De paarden vormen het kunstzinnige sluitstuk van de band met Valkenburg en paardenmarkt.