De Voorstraat stond vrijdagmiddag vol met ambulance en politieauto’s na de overval op de juwelier. | Foto: politie Katwijk
De Voorstraat stond vrijdagmiddag vol met ambulance en politieauto’s na de overval op de juwelier. | Foto: politie Katwijk Foto:

Daders gepakt gewelddadige overval op juwelier

Bruut n De politie heeft twee Amsterdammers van 22 en 27 jaar aangehouden voor de gewelddadige juweliersoverval in de Voorstraat in Katwijk. De recherche onderzoekt hun betrokkenheid bij de overval.

De juwelier werd vrijdagmiddag bruut overvallen onder dreiging van een vuurwapen. Rond een uur of drie ontving de politie diverse meldingen van de gewapende overval in de Voorstraat. Ter plaatse bleek de eigenaar van de juwelier met een hamer op zijn hoofd te zijn geslagen. Een omstander die de eigenaar wilde helpen, kreeg een vuurwapen op zich gericht. De eigenaar van de juwelier is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

De daders gingen er op een scooter vandoor richting de Boulevard en vervolgens rechtsaf richting de Rijnmond. De scooter, die als gestolen staat geregistreerd, is aangetroffen op de kruising van de Rijnmond en de Binnensluis. Ook zijn er diverse kledingstukken op de vluchtroute aangetroffen.


Reactie burgemeester

"De gewelddadige overval op een juwelierszaak in de Voorstraat heeft ons allen vandaag zeer geschokt. Nodeloos en bruut geweld heeft ervoor gezorgd dat een hardwerkende inwoner van Katwijk zwaargewond in het ziekenhuis is opgenomen. Dit raakt mij en ons allemaal diep.

Deze gewelddadige en lafhartige actie, waarbij het slachtoffer, maar ook voorbijgangers op straat bedreigd zijn met een pistool, veroordeel ik ten zeerste. Mijn medeleven gaat uit naar het slachtoffer, zijn familie en de voorbijgangers die bedreigd zijn."