Wereld lichtjesdag

Herdenken n Overal ter wereld worden op de tweede zondag van december om 19.00 uur kaarsjes aangestoken voor kinderen die zijn overleden. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind is geworden. Je kind blijft immers je kind.

Door wereldwijd kaarsjes aan te steken ontstaat er een golf van licht en troost. Ook worden op dat moment de namen genoemd van de kinderen die zo gemist worden. Door de namen te noemen en met elkaar stil te staan bij het gemis voelen de kinderen weer even heel dichtbij en mogen ze er zijn.

Vorig jaar was het de eerste keer dat Wereldlichtjesdag in Katwijk werd gehouden, op de tweede zaterdag in december. Dit jaar wordt Wereldlichtjesdag gehouden op zaterdag 12 december. Door de coronamaatregelen op een andere manier dan vorig jaar, maar met evenveel liefde en respect, laat de organisatie weten. Er wordt een herdenkingsvideo gemaakt die op zaterdag 12 december wordt uitgezonden om 19.00 uur. ‘Een mooie en waardevolle oplossing.’ Ouders kunnen hun overleden kind aanmelden door een mail te sturen naar wereldlichtjesdagkatwijk@gmail.com. Het gaat daarbij om de volgende informatie: voor- en achternaam kind; contactgegevens ouder(s); versierde vlinder(s) met naam kind; en een foto van het kind. De tekening van de vlinder is te vinden op FB/wereldlichtjesdagkatwijk

Het is de bedoeling om de vlinder te versieren en de naam van het kind er duidelijk op te schrijven. De vlinder(s) kunnen worden gemaild of worden gebracht bij Duinstraat 68 in Katwijk.


Oliebollenactie Zeeverkenners

Webshop n Dit jaar gaat alles anders. Ook de oliebollenactie zoals de Katwijkse Zeeverkenners al jaren organiseren, moest een nieuwe vorm krijgen om door te kunnen gaan.

Maar de Katwijkse Zeeverkenners zouden de Katwijkse Zeeverkenners niet zijn als ze niet alle zeilen bijzetten om een originele, passende vorm te vinden! De oliebollen worden dit jaar verkocht via een webshop en een drive-thru. Bestellen kan vooraf en het afhalen (of thuisbezorgen) kan op zaterdag 12 december.

Al sinds de jaren '60 gaan honderden jongen meisjes langs de deuren om de zelfgebakken oliebollen van de Katwijkse Zeeverkenners te verkopen, als financiële ondersteuning van hun hobby. Via de webshop www.oliebollenkatwijk.nl kunnen oliebollen (met of zonder krenten), appelbeignets en berlinerbollen worden besteld. Jeugdleden kunnen zelfs de status van topseller winnen als hun naam het meest wordt ingevoerd bij de bestelling. In de laatste dagen voor de echte actie worden alle oliebollen vers gebakken met behulp van Bakkerij Haasnoot en op zaterdag 12 december zijn ze klaar om gegeten te worden.

De oliebollen zijn op de dag zelf af te halen bij een afhaalkraam, in de drive-thru of ze worden thuisbezorgd. Een zakje met vijf oliebollen kost slechts € 3,50. Het is goedkoper als u twee zakjes (€ 6,50) of drie zakjes (€ 9,00) koopt.