Afbeelding
Foto: pr

Caremalita Chunks

Ine n Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.


Dit recept is bedoeld voor de zoetekauw. Voor mij als karamel-lover helemaal fout, maar zo ontzettend lekker.. Het goeie nieuws is dat 1 chunck per dag meer dan genoeg is, het slechte nieuws dat deze veel te snel op is! Ik deelde de foto van dit baksel via mijn socials Instagram en Facebook en kreeg zoveel vraag naar het recept dat ik het wel moest delen.


Voor een leuke variatie tijdens de Sinterklaas periode; strooi een laagje kruidnootjes over de gebakken bodem voordat je de karamel hierover giet. Vervolg het recept zoals beschreven.


Ingrediënten:

Voor het kruimeldeeg; 225 gr roomboter, 170 gr kristal suiker, 160 gr patentbloem, 115 gr havermout vlokken, 1 thl vanille extract, 1 thl baking soda, 0,5 thl zout.

Voor de karamel vulling; 1 blikje gecondenseerde melk, 100 gr roomboter, 1 thl vanille extract, 150 gr donkerbruine basterdsuiker.


Werkwijze:

Verwarm de oven op 175 graden en bedek je (brownie 20 x 20 cm) bakblik met bakpapier.

Smelt 225 gr roomboter en giet dit in een kom, samen met de kristal suiker, vanille en zout. Meng dit tot een gladde crème. Voeg de havermout, bloem en baking soda toe en roer tot een kruimelig deeg. Verdeel de helft van dit deeg in de bakvorm, en duw aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 10 minuten in de oven. De andere helft van het deeg bewaar je in de koelkast.


Tijdens de baktijd maak je de karamel, hiervoor doe je de 100 gr roomboter in een steelpannetje met de donkerbruine suiker tot de boter en suiker gesmolten is. Voeg de vanille en gecondenseerde melk toe en zet het vuur iets hoger. Heel belangrijk is dat je constant goed over de bodem blijft roeren met een plastic spatel, de karamel koekt snel aan! Dit voor zo’n 10 minuten tot de karamel zo dik als yoghurt is.

Haal de bakvorm uit de oven en laat 5 minuten staan. Schenk de karamel uit over de bodem en verdeel de andere helft van het deeg ‘kruimelig’ over de karamel. Zet de Caremalita nog eens 15 a 20 minuten in de oven tot deze mooi goudbruin gekleurd is.

Hoe moeilijk het nu is…. Moet de Caremalita goed afkoelen, liefst een nachtje in de koelkast.





Ine bakt taart op bestelling, verzorgt uw bruidstaart, jubileumtaart, verjaardagstaart, babyshowertaart, genderrevealtaart, weekendtaart en patisserie. Ook worden er weer (kleine) workshops gegeven.

Website: www.inepaauw.nl


Instagram: Ine Paauw


Facebook: INE Baking and Dining Together

Afbeelding