Creaclub schenkt kleding aan Werkgroep De Ruyter

Dank n De Creaclub Rijnsburg is al enkele jaren actief in de Voorhof. een grote. Een groep dames komt bij elkaar om te breien, haken en kaarten te maken.

Deze activiteit wordt gehouden op dinsdagochtend in de 2e en 4e week van de maand, vanaf 9.30 uur t/m 11.30 uur. Vanwege de coronacrisis komen de dames niet meer bij elkaar. Met elkaar zijn er al heel wat spreien, baby en kinderkleertjes, shawls, mutsen en truien gemaakt. Deze worden verkocht op o.a. de zomermarkt, braderie en paardenmarkt. De opbrengst van de verkoop werd ieder jaar gegeven aan het jeugdproject van de PKN Rijnsburg. Vanwege de crisis is er geen afname van de gemaakte spullen geweest. Er was dan ook een grote voorraad. Onlangs is deze aangeboden aan Werkgroep De Ruyter.

De creaclub kan nog wel wol, acryl, katoen en of haakgaren gebruiken. Mocht u hiervan iets over hebben, dan kunt u dit afgeven bij Annie Noort; tel. 3016962 of Bertie de Vries tel.4025464. De kaarten en schitterende kerstkaarten die we al gemaakt hebben kunt u bestellen en/of afhalen bij Bertie de Vries, Homanstraat 2 te Rijnsburg.


CDA een avond op pad met handhavers veiligheid

Ingezonden n CDA Katwijk. Veiligheid en openbare orde zijn belangrijke speerpunten voor het CDA. Wij hebben diep respect voor het werk dat onze handhavers doen.

Om het zelf eens aan den lijve te ondervinden vertrokken CDA'ers Dick Oudwater en Jonathan de Mooij zaterdagavond 7 november richting de briefing van de GOA’s (Gemeentelijke Opsporingsambtenaren) om vervolgens met ze mee te gaan op hun fietsronde.


Het dragen van bodycams geeft een heel positief effect

De briefing start om 19:00 uur waarbij een aantal locaties worden benoemd waar zeker even gekeken moet gaan worden. Om 19:20 uur vertrekken Dick, Jonathan samen met Leonard en Ray. Een laatste controle van de fietsen en ander materiaal volgt. Beide heren dragen een bodycam waar ze zeer over te spreken zijn.

‘Sinds wij ze dragen worden wij anders benaderd door mensen. We zijn erg blij met de bodycams, het geeft echt een heel positief effect’, aldus Ray. Het beschikbaar stellen van bodycams voor GOA's is een van de veiligheidsthema's waar het CDA zich de afgelopen tijd voor heeft ingezet.


Overlast

Amper vertrokken gaat de telefoon met een melding dat er te veel ouderen dicht bij elkaar staan op de Boulevard. Daarna worden een aantal hotspots aangedaan die tijdens de briefing zijn besproken. Schending van coronamaatregelen, overlast, drank en kapot glaswerk in de duinen…

Het werd een bewogen avond waarin de noodzaak van het werk van de GOA’s nog maar eens duidelijk werd. Om 23.45 uur zijn ze terug voor de de-briefing. Uiteindelijk worden zo’n 20 bekeuringen uitgeschreven en een aantal waarschuwingen gegeven. Een leerzame avond! Iets wat volgens Dick en Jonathan zeker voor herhaling vatbaar is. Met dank aan Leonard en Ray.

Het gehele verslag lezen? Dat kan! Op www.cda.nl/katwijk