Huiswerk voor Dunea

Voor n nieuw Landschapspark. Waterbedrijf Dunea wil na de sloop van de 14 barakken ten westen van de Wassenaarseweg een nieuw landschapspark aanleggen. Hoewel sloop van die barakken nog geen zekerheid is - er is door onder andere erfgoedorganisaties bezwaar tegen aangetekend bij de Raad van State - sorteert het waterbedrijf daar wel op voor door te werken aan plannen voor een nieuw landschapspark tussen de Wassenaarseweg en duingebied Berkheide (zuid duinen).

Volgens Dunea is het noodzakelijk die 14cbarakken te slopen om plaats te maken voor een nieuwe waterwinning. Daar is volgens het waterbedrijf dringend behoefte aan met het oog op het groeiende aantal inwoners in de regio. Die nieuwe waterwinning komt vlak achter de barakken in het duingebied te liggen. Vanwege veiligheidsnormen rondom zo'n waterwinning is het noodzakelijk de meeste barakken te slopen. Vier barakken tegenover de 1e Mientlaan - grofweg in het midden van het langgerekte gebied - kunnen blijven staan.

De afgelopen maanden heeft Dunea samen met een aantal Katwijkse organisaties en betrokken particulieren overlegd wat er met die overgebleven barakken zou moeten gebeuren en werd ook advies gevraagd naar suggesties voor het nieuwe Landschapspark.


Motie loting nieuwbouw woningen aangenomen

Ingezonden n DURF. De motie van DURF van vorige week vraagt het college om met projectontwikkelaars afspraken te maken om de transparantie rond de loting te regelen en is aangenomen door een ruime meerderheid. Al langere tijd wil DURF dat er werk wordt gemaakt van een transparanter systeem rond de loting voor nieuwbouwwoningen. Het is voor veel mensen al langere tijd een ergernis dat bij het loten door projectontwikkelaars volgens de wet geen notaris aanwezig hoeft te zijn. De gemeente kan dit dus niet verplichten, maar wel voorstellen hier afspraken over te maken en dat zal zij nu gaan doen. Het is uiteindelijk in het wederzijdse belang dat er sprake is van een goede samenwerking en daarom hebben wij er vertrouwen in dat dit zal gaan gebeuren.


Online in gesprek met Susan Smit

Aanmelden n Op donderdag 26 november van 19.30 tot 20.30 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk in het kader van Ontmoet Schrijvers Online schrijfster Susan Smit voor een online ontmoeting. Zij schreef de historische roman ‘Tropenbruid' waarin zij het levensverhaal van het weesmeisje Anna vertelt. Bibliotheekmedewerker én presentatrice Carolien van Egmond gaat met haar in gesprek over dit boek. De aanmeldlink staat op de website van Bibliotheek Katwijk: https://www.bibliotheekkatwijk.nl/actueel/ontmoet-schrijvers-online.html