Al 7 inbraken sinds 1 oktober

Inbrekers n actief. Vanaf 1 oktober dit jaar zijn er 7 woninginbraken gepleegd in de gemeente Katwijk. Dat meldt de politie. Wat agenten opvalt aan deze inbraken is dat de inbraken voornamelijk plaatsvinden in de late namiddag/vroege avond. ‘Waarom denkt u dat inbrekers de voorkeur hebben voor dit tijdstip? Bent u dan (nog) niet thuis en brand er geen licht? Valt uw woning daarom op tussen de andere woningen?’ Ook zien agenten dat de inbrekers een lichte voorkeur hebben voor hoekwoningen. Een van de tips om inbraak te voorkomen: laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten. En bij verdachte situaties aarzel dan niet om 112 te bellen. De politie rijdt liever één keer voor niks dan dat wij een inbreker laten lopen.’


Opbrengst collecte

Bedankt n Gulle gevers. De Collecte van Alzheimer Nederland heeft in Rijnsburg in de week van 1 t/m 7 november € 5946,50 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten.


Aanhouding voor vuurwerk gooien

Levensgevaarlijk n De politie heeft maandagmiddag twee personen aangehouden nadat ze illegaal vuurwerk zouden hebben gegooid. Dat gebeurde vanaf een balkon van een woning aan de Boslaan in Katwijk. Hierbij zijn meerdere cobra's afgestoken. Op het moment van ontploffing liepen er ook voorbijgangers. De politie kon bij aankomst één van de verdachten direct aanhouden. De andere verdachte was gevlucht naar de duinen. De politie zette een grote zoektocht in gang. Onder meer een politiehelikopter werd ingezet. Uiteindelijk werd ook hij aangetroffen. Hij moest naar het ziekenhuis.