Start EHBO cursus

Aanmelden n Een ongeluk is zo gebeurd…en dan?

Bijna iedere dag lees je het in de krant of zie je de beelden op tv: auto in de kreuk, kind op fiets aangereden, een reanimatie in de woonwijk. En dan? Als het jou overkomt: ga je filmen of ga je helpen.

Heel veel grote en kleine ongelukken gebeuren niet eens op de weg of buiten, maar thuis. Een verbrande hand, een beet van een huisdier, verstuikte enkel omdat je de laatste tree van de trap miste. Niks ernstigs, als je maar weet hoe je deze ongelukjes moet behandelen. Onwetendheid en/of paniek kan er toe leiden dat je volkomen dichtslaat bij dat kind van die fiets of de bestuurder van dat autowrak.

Als EHBO-er heb je geleerd hoe je een slachtoffer gerust kan stellen, handvatten gekregen om het letsel niet te verergeren, reanimatie training gevolgd en geoefend om op de juiste manier professionele hulp in te roepen. Als EHBO-er ben je er dan ook zeker van dat er thuis -waar de meeste ongelukjes gebeuren- op die manier altijd adequate hulp aanwezig is.

Laat je niet verrassen en ga niet staan filmen, maar volg een EHBO cursus bij de EHBO vereniging Valkenburg.

De nieuwe opleidingscursus start op woensdag 27 januari 2021.

Opgeven kan via info@ehbo-valkenburgzh.nl

Voor verdere vragen kunt u bellen met Hans Visser 06-30232638.


Opbrengst Diabetes Fonds

Dank n In de week van 26 oktober is er gecollecteerd in Valkenburg voor het Diabetes fonds. Maar liefst 55 trouwe collectanten gingen in deze bijzonder tijd op pad met de collectebus. En wat hebben deze vrijwilligers het top gedaan! Met elkaar is er €2867,15 opgehaald. Door middel van langs de deuren maar ook met de QR-code. Dit is een fantastisch bedrag in de strijd tegen Diabetes. De organisatie van deze collecte is dankbaar en trots op deze vrijwilligers en hopen volgend jaar weer op hun tomeloze inzet te mogen rekenen.


Eigen bijdrage Regiotaxi omhoog

extra n De gemeente Katwijk gaat de bijdrage voor de Regiotaxi verhogen. Nu betalen 65+plussers een bijdrage van 52 cent per zone, dat gaat de komende twee jaar gefaseerd omhoog naar 77 cent. Gemiddeld betaalt een gebruiker in de groot Leidse regio 64 cent. In de Bollenstreek ligt het gemiddelde op ongeveer 75 cent. Katwijk wilde in een overleg met andere gemeenten tot één bedrag komen. Andere gemeenten hadden daar geen behoefte aan, meldt de gemeente. De Ritbijdrage dekt gemiddeld genomen 10% van de totale kosten.

De gemeente verdedigt de verhoging door de service te benoemen. ‘Gesteld kan worden dat de Regiotaxi een niveau van dienstverlening heeft die het OV in niet geringe mate overstijgt. Het is immers deur tot deur taxivervoer waarbij de chauffeur ook nog behulpzaam is bij in- en uitstappen.'