Beheerder van De Burgt, Peter Noordhuis voelt zich verraden. | Foto: CvdS.
Beheerder van De Burgt, Peter Noordhuis voelt zich verraden. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Ondernemers van de De Burgt zijn boos

cultuur n Peter Noordhuis, beheerder van gemeenschapshuis De Burgt is not amused over de plannen om de hoofdbibliotheek en K&O naar De Burgt te halen.

‘En dat is zachtjes uitgedrukt’, laat de beheerder, die tevens eigenaar is van Brasserie de Burgt, weten. ‘We wisten van niets, tot we begin november het bericht per brief van de gemeente ontvingen over deze plannen’, vertelt de ondernemer.

Het college van b&w ziet graag dat in de Burgt gefaseerd een Cultuurbedrijf ontstaat. Hierin is ruimte voor de hoofdbibliotheek, Volksuniversiteit K&O Katwijk en in de toekomst wellicht ook de Muziekschool. De bibliotheek krijgt dan kleinere vestigingen aan het Emmaplein in Katwijk aan Zee, terwijl de bibliotheken aan de Schelpendam en Hoorneslaan worden gesloten.

Peter Noordhuis laat weten dat De Burgt momenteel helemaal is verhuurd, met een jaaropbrengst van zo'n 450.000,- euro.

Hij vraagt zich dan ook af wat de gemeente met de huurders gaat doen: ‘Je kan deze ondernemers er toch zomaar niet uit plaatsen? De hele coronatijd hebben we niets gehoord vanuit het gemeentehuis. En nu dit. Ik heb er geen woorden voor. Zo ga je toch niet met elkaar om? Het voelt als verraad’.


Woorden van deze strekking sprak Noordhuis ook tijdens de commissie bijeenkomst afgelopen donderdag in het gemeentehuis.

Het verslag hiervan leest u op pagina 3.