Dag van de Mantelzorg

aandacht n Mantelzorgers vinden het gewoon wat ze doen, maar het is juist heel bijzonder. Daarom is het goed om ze in de schijnwerpers te plaatsen. Afgelopen dinsdag, 10 november was het voor de 23e keer de Dag van de Mantelzorg.

Katwijk telt 17.000 mantelzorgers? Ieder jaar organiseert Welzijnskwartier ontspannen momenten in het kader van Nationale Dag van de Mantelzorg. Met alle coronamaatregelen is dat helaas nu niet mogelijk. Daarom ontvangen al bij Welzijnskwartier ingeschreven mantelzorgers een kaart per post. Een hart onder de riem met de hoop op betere tijden en weer fysieke bijeenkomsten.

Blijk van waardering

Contact met mantelzorgers is erg waardevol. Daarom is er tijdens deze coronaperiode een speciaal belteam opgestart dat telefonisch contact zoekt. Dit resulteert in bijzondere verhalen en ontmoetingen en geeft mensen het gevoel dat ze ‘niet vergeten zijn'. Om verdriet te delen, even het hart te luchten of even bij te kletsen met iemand die uw situatie begrijpt. Lees hoe dat met meneer van den Oever verging. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de gespecialiseerde sociaal werkers van Welzijnskwartier: 071-4033323 & mantelzorg@welzijnskwartier.nl.

Is er iemand die voor u zorgt? Meld uw mantelzorger aan voor de Blijk van Waardering (€ 100). Vraag voor 30 november samen met hem of haar de waardering aan op: www.katwijk.nl/dankjewel. Let op, uw mantelzorger moet geregistreerd zijn bij het Welzijnskwartier.