Afbeelding
Foto: pr

Corona-update

Daling n Ook in Katwijk is, net als in de rest van Nederland, een daling te zien in het aantal coronabesmettingen. Er werden vorige week 339 besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden (HM). De weken daarvoor waren er dat nog meer dan 400.

Er werden wel meer inwoners (6) opgenomen in het ziekenhuis en twee plaatsgenoten overleden aan het Covid-virus.

De daling zet zich ook deze week door, blijkt uit de meldingen van afgelopen maandag en dinsdag. Maandag werden er 10 mensen met corona gemeld bij de GGD en afgelopen dinsdag 26.

Vorige week vrijdag had burgemeester Cornelis Visser er nog een hard hoofd in. Hij zag dat de cijfers in Katwijk minder snel daalden dan in de rest van de regio. Hij weet dat aan de sterke sociale structuur in het dorp. Dat is volgens hem het algemeen een voordeel, maar 'werkt nu in ons nadeel', aldus de burgemeester. 'Er kan ook een besmetting plaatsvinden als we even naar oma gaan of als we toch verjaardagbezoek ontvangen’, geeft hij als voorbeeld.

GGD HM meldt dinsdagmiddag ook de dalende trend in de coronabesmettingen. De GGD ziet ook het aantal testaanvragen flink teruglopen, waardoor de wachttijd voor zowel inplannen van een test als het wachten op de uitslag flink is gedaald. Voor een testafspraak kun je binnen acht uur terecht. Na de test duurt het ongeveer vijftien uur voor je de uitslag ontvangt. Het hele proces duurt gemiddeld 23 uur.