Hij komt

Ik noem het jaar 2020 het jaar dat er niets is doorgegaan. Ok, de eerste twee maanden leefden we nog ons ‘gewone’ leventje. Deed iedereen zijn ding. In China was er een griepepidemie… maar dat zou wel weer overgaan. Met elkaar hebben we corona onder ogen moeten zien. Een periode van Lock down temperde al onze activiteiten. Geen bezoek aan theater, concerten, festivals. Vakantieplannen werden massaal omgezet naar bestemmingen in ons eigenland. Geen uitjes met vriendinnen....In de zomer periode leken we COVID een beetje te zijn vergeten. Het mooie weer zorgde dat de terrassen vol zaten, de stranden druk bezet en werden er heel wat kilometers gefietst en gewandeld. De herfst was in aantocht en daarmee kregen we weer te maken met de dagelijkse cijfers van de toenemende coronabesmettingen. Weer extra maatregelen, die ook nog eens werden aangescherpt. Hier en daar wat ophef…maar langzaam dringt het bij veel mensen door dat de maatregelen helpen. Ik ben dan ook blij dat vanaf afgelopen weekend de besmettingscijfers afnemen.

Wij proberen ons zoveel mogelijk aan de regels te houden. Wie had aan het begin van dit jaar kunnen bedenken dat we in Nederland een mondkapje in openbare ruimtes dragen. Mondkapjes associeerden we tot voor kort met toeristen uit o.a. Azië. Het zit nog niet helemaal in mijn systeem om een mondkapje te dragen. Daarom in elke jaszak, net als de hondenpoepzakjes, nu ook een mondkapje.


Zo naderen we het eind van het jaar. Maken we ons op voor een gezellige feestmaand. Zo zet Sinterklaas aanstaande zaterdag voet aan wal op een geheime locatie in Nederland. Kinderen zien uit naar dit gezellige feest. Hopelijk kan Sint en zijn pieten toch bezoekjes afleggen bijvoorbeeld aan de scholen. Het zal allemaal anders gaan dan we gewend zijn. Dit zorgt ook weer voor de nodige creativiteit van ouders, opa’s en oma’s. De herinnering die ik als kind aan dit kinderfeest heb, wil je toch je eigen (klein)kinderen toch niet onthouden.


Ondertussen is er aan de andere kant van de wereld een wisseling van de (w)macht gaande. Na een bijzondere verkiezing hebben de Amerikanen Joe Biden tot nieuwe president gekozen. Velen hadden dit gehoopt, maar niet verwacht. Met deze wisseling van de wacht moet Donald Trump het veld ruimen. Hoewel de uitslag het duidelijk aangeeft dat hij heeft verloren, geeft hij zijn verlies niet toe. Onbegrijpelijk dat een van de machtigste landen van de wereld vier jaar lang door zo’n man is geregeerd. In ieder geval blijft hij de gemoederen, en daarbij ook de Nederlandse talkshow, nog even bezig houden.

Geniet van het bezoek van Sinterklaas, houd afstand en blijf gezond.


Houdoe.