Sinterklaas hoopt op veel foto's en filmpjes. | Foto: pr.
Sinterklaas hoopt op veel foto's en filmpjes. | Foto: pr. Foto:

Burgemeester Visser en Sinterklaas in de hoofdrol

Live n Sinterklaasuitzending RTV Katwijk met verrassingen. RTV Katwijk staat zaterdagmorgen 14 november vanaf 10.00 tot 12.00 uur in het teken van de Sinterklaasintocht.

Echter Sinterklaas wordt nu niet ontvangen tijdens de intocht door Burgemeester Visser, maar de burgemeester gaat Sinterklaas speciaal begroeten op zijn verrassingslocatie. Daar verblijft Sint, voordat hij de komende weken op pad gaat.

Niet alleen voor kinderen en ouders wordt het een vreemde Sinterklaastijd, ook voor Sinterklaas zelf. Geen kinderen die hem toezingen, tekeningen aanreiken, vragen stellen of wortels voor het paard brengen. Toch zijn er heel veel kinderen in Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk, die Sinterklaas via een foto of film willen begroeten en hun wens hebben ingesproken.

Het wordt zaterdagmorgen een feestelijke televisie-uitzending met allerlei verrassingen. Sinterklaas heeft hoogstpersoonlijk Burgemeester Visser, RTV Katwijk en Verhagen Media uitgenodigd om bij hem op de koffie te komen en er meteen een live-televisie-uitzending van te maken.

Verrassingen

Veel kinderen doen vanuit huis mee aan dit feest. Na de begroeting door burgemeester Visser zal Sint alle foto’s en films van de kinderen laten zien en hun vragen beantwoorden. Daarnaast worden de kinderen op straat gevraagd om Sint te begroeten. Omdat Sint altijd zo hartelijk wordt ontvangen door de burgemeester en honderden kinderen, wil hij nu iets terugdoen. Tijdens deze coronaproef- televisie-uitzending beantwoordt Sint zoveel mogelijk vragen, maar dat niet alleen. Sint wordt vergezeld door enkele Pieten, die hun nieuwste pakken aan hebben, maar er zijn ook diverse andere filmpjes waarin de Pieten pepernoten gaan bakken, speelgoed inpakken en op zoek gaan naar wortels voor het paard.


Kortom, een groot feest. Burgemeester Visser is blij dat RTV Katwijk en Verhagen Media met hem op visite gaan bij Sint. Daarom heeft hij een speciale oproep ingesproken op ‘Alles over Katwijk’.

De live-televisie-uitzending met Sinterklaas en de Pieten vindt plaats voorafgaand aan de landelijke intocht op RTV Katwijk op zaterdag 14 november van 10.00- 12.00 uur.


Bibliotheken tijdelijk gesloten

Vanwege n de nieuwe coronamaatregelen die de regering heeft genomen zijn de vestigingen van Bibliotheek Katwijk in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gesloten t/m woensdag 18 november.

Inleveren is tijdelijk niet mogelijk. De uitleentermijn van alle geleende boeken of andere materialen wordt automatisch verlengd. Reserveringen kunnen niet worden opgehaald maar blijven langer klaarstaan.


Activiteiten

Alle activiteiten die tot en met 18 november zijn gepland, gaan niet door of worden verplaatst naar een latere datum. Wie een kaartje heeft voor een geannuleerde activiteit, ontvangt hierover bericht.


Online Bibliotheek

Ben je lid van Bibliotheek Katwijk? Dan kun je gratis e-books en luisterboeken downloaden en lezen. Met een mooi aanbod voor volwassenen en kinderen. Dat vind je op de online Bibliotheek, de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb: www.onlinebibliotheek.nl. Altijd fijn nu de bibliotheken gesloten zijn!

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Ook dat kan online via de website van Bibliotheek Katwijk. En er loopt nu een mooi aanbod: wie nu lid wordt, ontvang het eerste jaar 50% korting op het abonnement.

De spreekuren van de Formulierenbrigade en het computerspreekuur in Bibliotheek Hoornes gaan door. De Formulierenbrigade is aanwezig in het Informatiepunt Digitale Overheid op dinsdag en donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur.


Het computerspreekuur is op woensdag tussen 13.30 en 15.30 uur. Hier kunnen mensen ook naar toe met vragen over e-books en luisterboeken.


Boeketdienst

Kerk n De themaserie in de boeketdiensten over ‘Eenpitters' wordt op zondag 15 november afgesloten met de derde brief van Johannes.

Spreker is ds. Piet Rozeboom, de muziek wordt verzorgd door John Haasnoot en dienstleider is Karin Nijgh. Aanvang dienst om 17.00 uur in de Immanuëlkerk. Graag vooraf een plaats reserveren via www.protestantrijnsburg.nl. De dienst is ook live te beluisteren en te bekijken.