Genieten van de Lucht

n Expositie deze maand in het Dorpshuis

Valkenburg n Tot en met 30 november is de expositie van kunstenares Janneke Wouters ‘Genieten van de Lucht’ te zien in het Dorpshuis.

Janneke is trots op deze expositie. Van jongs af aan is zij creatief bezig geweest. ‘Na havo 4 in combinatie met de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag besloot ik om een vakopleiding te volgen aan het Nimeto in Utrecht. Na deze opleiding merkte ik dat ik het creatieve en het sociale aspect wilde combineren en volgde ik de opleiding MMZ-persoonlijk begeleider. In deze tijd portretteerde ik vooral familie en vrienden op vakantie’, vertelt ze.

In 2015 is ze afgestudeerd en aan de slag gegaan als activiteitenbegeleider en als gastouder. Janneke: ‘In mijn werk kan ik nu creatief zijn met én voor mensen. Daarnaast schilder ik met veel plezier en passie. Mooie dingen creëren en mensen blij maken met mijn werk geeft mij zoveel voldoening. Ik hoop mij in de toekomst volledig te kunnen richten op het schilderen.’


Over het werk

In haar werk laat Janneke zich inspireren door kleurcontrasten die ze tegenkomt in het dagelijks leven. ‘Voor de expositie ‘Lucht’ liet ik mij vooral inspireren door de mooie luchten in Valkenburg en omgeving zoals tijdens het windsurfen op het Valkenburgsmeer’, vertelt ze. De stijlen contrasteren met elkaar door het minimalistische/moderne tegenover de vaak kleurrijke realiteit.

De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf op doek. Hierbij maakt Janneke gebruik van diverse technieken, zoals de nat-in-nat techniek, om vloeiende kleur overgangen te creëren in de luchtschilderijen en in ander abstractere werken. Daarnaast maakt ze gebruik van verdikkingen in schilderijen om het werk te laten leven. Hierbij gebruikt Janneke diverse gereedschappen zoals kwasten, penselen, schildermessen, een brush verfkwast en sponsen.



Mooie dingen creëren en mensen blij maken met mijn werk geeft mij veel voldoening


Janneke is zelf bij haar expositie in het Dorpshuis aanwezig op: zaterdag 14 november van 10 tot 12 uur en dinsdag 24 november van 9 tot 11 uur.