De kalender is o.a. te koop bij De Readshop in de Hoftuin. | Foto: pr.
De kalender is o.a. te koop bij De Readshop in de Hoftuin. | Foto: pr. Foto: pr

Nog veel besmettingen

corona n Het aantal besmettingen in de gemeente Katwijk is nog steeds hoog. Vorige week werden er voor de tweede week achter elkaar meer dan 400 besmettingen uit Katwijk gemeld bij de GGD Hollands Midden. Vorige week 401.

Daarmee gaat Katwijk procentueel aan kop in de regio. Er zijn vorige week ook 4 Katwijkers met corona opgenomen in het ziekenhuis en 4 plaatsgenoten overleden aan het virus.

Afgelopen maandag en dinsdag werden opnieuw 120 (77 en 42) nieuwe besmettingen gemeld vanuit Katwijk en 3 ziekenhuisopnames.

‘De besmettingen zijn aan het stabiliseren. De afgelopen weken is het aantal opgelopen; een verontrustende ontwikkeling. Nu lijkt het erop dat we een afvlakking krijgen’, aldus de Katwijkse burgemeester Cornelis Visser eind vorige week. ‘Dat is belangrijk, daar zitten we allemaal op te wachten. Dat kan alleen maar als we met elkaar de hygiënemaatregelen volhouden.’ Op allesoverkatwijk.nl geeft Visser wekelijks een update.

‘Maar ook dat de isolatiemaatregelen in acht worden genomen’, benadrukt de burgemeester. ‘Dat gebeurt nu te weinig. Blijf in quarantaine als je besmet bent. Huisgenoten moeten na de laatste ziektedag nog 10 dagen in isolatie.’

In de regio Hollands Midden zijn vorige week 14.673 inwoners getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 18,2% positief, een lichte daling in vergelijking met de week daarvoor, meldt de GGD afgelopen dinsdag. Er overleden die week 24 personen aan de gevolgen van het coronavirus; een verdubbeling ten opzichte van een week eerder.


Mooi geschenk voor de feestdagen

creatief n Geniet u ook zo van de foto's en gedichten van Hedwig E. Stuivenberg in de Rijnsburger?

Samen met fotograaf Dirk van Egmond maakte ze een jaarkalender voor 2021.

Met de mooiste plekjes van de gemeente Katwijk en omgeving prachtig in beeld gebracht en met elke maand een perfect passend gedicht. Nu ook verkrijgbaar bij The Read Shop in Rijnsburg en in diverse Katwijkse boekhandels voor 12,50 euro.