Patiënten gaan meedoen

Zorggroep n Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg tellen veel zorgverleners. De huisartsen, apothekers, diëtisten en de meeste fysiotherapeuten zijn aangesloten bij Zorggroep Katwijk.

Deze zorgverleners houden zich allemaal bezig met uw gezondheid. Zij doen dit allemaal naar hun beste kunnen. Hun handelen is gebaseerd op wetenschappelijke kennis en een soms jarenlange ervaring. Dat lijkt per definitie een waarborg te zijn voor een goede behandeling.

Maar ook voor zaken die niet alleen thuishoren in het individuele contact is de inbreng van patiënten nodig. Denk daarbij aan toegankelijkheid, bereikbaarheid, informatiekanalen en ICT-oplossingen.

Wij houden al jaren regelmatig enquêtes over patiënttevredenheid, maar dat vinden wij niet genoeg. Zorggroep Katwijk gaat daarom de komende maanden aan de slag met drie vormen van deze "patiëntenparticipatie”.
Ten eerste worden er gesprekken gevoerd met bestaande patiëntenorganisaties. Ten tweede zoeken wij mensen voor een patiëntenpanel. Wij willen dit (digitale) panel regelmatig advies vragen over zaken waarbij de inbreng van patiënten van groot belang is. Dit hoeft weinig tijd te kosten, want we kunnen bij grote belangstelling ook bij toerbeurt aan de slag gaan.


Ten slotte zullen de zorgverleners van Zorggroep Katwijk regelmatig zogenaamde Meldacties houden. Heeft u suggesties voor zo'n meldactie,

dan kunt u reageren door een e-mail te sturen naar:
participatie@zgkatwijk.nl