Onderzoek naar vondsten op voormalig Vliegkamp Valkenburg

vervolg n voorpagina.

De resten van de verdedigingswerken beslaan een oppervlakte van 10 bij 15 meter.

De archeologen willen de sporen en fundamenten zo snel mogelijk veiligstellen voor nader onderzoek. De rest van deze zone wordt in de komende maanden verder onderzocht. Voor het archeologisch onderzoek in dit gebied is ruimschoots tijd genomen en duurt tot mei volgend jaar.

Het veiligstellen van deze en eventuele nieuwe vondsten past in deze planning.

Zie ook reactie van archeoloog en wethouder G. Mostert in video op www.allesoverkatwijk.nl.


De Brug Kringloop stopt tijdelijk met inname goederen

De n winkel blijft wel open. Om veiligheidsredenen is De Brug Kringloop helaas genoodzaakt om de inname van goederen tijdelijk te sluiten.

Het is niet meer mogelijk om spullen af te geven. Deze maatregel is in ieder geval voor de komende 2 weken. Afhankelijk van o.a. de maatregelen die de landelijke overheid nog neemt, zullen we besluiten over eventuele verlenging.

Nu het aantal Corona besmettingen toeneemt, zijn enkele kringloopbedrijven in de regio Katwijk gesloten of nemen geen goederen meer aan. Dat heeft geleid tot een te grote hoeveelheid goederen die dagelijks bij De Brug Kringloop worden afgegeven.

Onze medewerkers moeten veilig kunnen werken en dat kunnen we met de huidige toeloop helaas niet meer garanderen. Daarom zijn we genoodzaakt deze tijdelijke maatregel in te voeren, hoe vervelend we dat ook vinden.

De winkel blijft gewoon open, maar wel met de bestaande beperkingen van een maximum aantal klanten.

Het ophalen van goederen gaat wel door. Alle geplande afspraken worden nagekomen en het is ook nog steeds mogelijk om een ophaalafspraak te maken. Er is wel sprake van een wachtlijst van ruim 3 weken.


Soldaat van Oranje op pauze

NEW n Productions, de producent van Soldaat van Oranje – De Musical, heeft ten gevolge van de huidige omstandigheden, besloten de voorstelling voorlopig te pauzeren totdat er weer perspectief is op een heropening voor voldoende publiek.

De productie lag vanaf 12 maart zes maanden stil, heropende op 2 september met inachtneming van de maatregelen, maar moest na drie weken wegens corona-besmettingen onder castleden uit voorzorg weer twee weken sluiten. De nieuwe overheidsmaatregelen noopten de voorstelling wederom tot stoppen.

Het telkens opstarten en weer stilleggen van de productie alsmede het keer op keer omboeken van tickets is noch voor de organisatie en haar medewerkers, noch voor het publiek een houdbare situatie. De impact van het virus en de huidige routekaart van de rijksoverheid dwingen niet alleen Soldaat van Oranje - De Musical, maar ook talloze andere producties, tot vergaande maatregelen. De veiligheid en de gezondheid van het publiek en de medewerkers staan uiteraard voorop.


Producent Fred Boot: ‘Het spreekt voor zich dat dit een weliswaar onvermijdelijke, maar daarom niet minder vervelende beslissing is. Het is zowel voor ons publiek, als ook voor alle medewerkers, die zich met hart en ziel inzetten voor de productie, heel teleurstellend. Soldaat neemt zo’n grote plek in, in ons leven en in ons hart. Maar ons publiek mag erop rekenen dat we er alles aan doen om zo snel mogelijk weer terug te zijn!’