Surprise!

‘Wat doen we met Sinterklaas?’ schreef ik enkele weken geleden. Het is en blijft nog altijd een feest dat we niet willen missen. Misschien heeft het iets kneuterigs, maar het is voor ons een moment om in alle warmte bij elkaar te komen. Erwtensoep te eten waarin je lepel blijft staan met veel worst en koffie met speculaasbrokken toe.

En dan natuurlijk wat pakjes uitpakken, soms in een surprise maar altijd met rijm, want het is het allerleukst om elkaar op die manier op de hak te nemen. Een feest dat staat voor verrassing, warmte, gezelligheid, houden van en spanning. Een feest waar niet alleen kinderen, maar ook ouderen naar uitkijken.

Ik kijk elk jaar weer echt uit naar dit Kinderfeest. Ik kan me zo verheugen op de komst van de Goedheiligman, zijn Pietenband en dartele gympieten, maar eigenlijk het allermeest op die glunderende wangen en verwachtingsvolle lichtjes in de ogen van de kinderen in de door weer en wind op de arm torsende ouders en grootouders. Al die kinderen die Sint een hand willen geven en met hem en Piet op de foto willen.

Ik weet dat ik bevoorrecht ben, want samen met burgemeester Visser en een bestuurslid van de ondernemersvereniging mag ik Sint al vele jaren binnenhalen en wat een schrik nu dat niet kan in verband met corona. Geen intocht, geen grote mensenmassa’s, niet zingen of dansen.

Totdat burgemeester Visser en ik allebei een telefoontje kregen van Sint. ’Ik heb een heel goed idee’, zei Sint, ‘de oplossing om toch een feest te vieren. Ik kan niet naar jullie, maar jullie kunnen wel naar mij. Ik kom aan op een geheime plaats in Nederland, maar wat niemand weet, is dat ik alvast dicht in de buurt van Katwijk logeer en daar zijn jullie van harte welkom. Samen met de cameraman van RTVKatwijk en Verhagen. Alles coronaproef. Niet alleen voor de kinderen is het heel jammer dat er geen intocht is, maar voor mij ook. Ik kijk er altijd zo naar uit.’

En nu mogen burgemeester Visser en ik op visite bij Sint. Wat een surprise! En we mogen foto’s, vragen, goede wensen en filmpjes meenemen naar Sint, die deze vragen live zal beantwoorden en de foto’s van de kinderen tijdens de live-televisie-uitzending zal laten zien. De tekeningen die ze insturen, wortelen of filmpjes komen allemaal bij hem terecht. Stuur de foto’s en filmpjes naar de redactie@allesoverkatwijk.nl of geef ze af bij Verhagen media, Ambachtsweg 7a onder vermelding van ‘Sinterklaasfeest’. Graag voor woensdag 11 november insturen, want Sint wil zich graag goed voorbereiden.
De live-televisie-uitzending met Sinterklaas en de Pieten vindt plaats voorafgaand aan de landelijke intocht op RTV Katwijk op zaterdag 14 november van 10.00- 12.00 uur.

Ik zei het toch. Sint zou Sint niet zijn als hij niet iets zou bedenken. Een feest zoals we nog nooit hebben gehad en we hopelijk ook nooit meer zullen hebben, maar waar we wel nog lang aan terug zullen denken. Hopelijk als een mooie herinnering.