Stijging coronabesmettingen zet door

In n Katwijk zijn vorige week 298 mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Hollands Midden. Dat is een flinke toename ten opzichte van een week eerder. Toen werden 216 mensen positief getest op het virus.

Het hoge aantal besmettingen lijkt zich deze week ook nog door te zetten; afgelopen maandag en dinsdag werden respectievelijk 43 en 56 bewoners met een Covid 19-besmetting gemeld.

Vorige week nam de Rijksoverheid nieuwe maatregelen. De horeca is dicht, mondkapjes worden verplicht in publieke binnenruimte, een verbod op evenementen, en een maximaal aantal van 4 personen samen buiten. Volgens minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zal de gedeeltelijke lockdown zeker vier weken aanhouden.

De reguliere zorg in de veiligheidsregio's Hollands Midden en Haaglanden wordt verder afgeschaald. Het aantal Covid-patiƫnten dat wordt verpleegd of op de ic ligt neemt nog steeds toe. Daarom heeft het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West besloten om de reguliere zorg in de regio nog verder af te schalen. Zestig procent van de planbare, reguliere zorg kan straks niet meer geleverd worden.