Mondmaskers

Mensen droegen ze vooral in Aziatische landen, op straat in drukke steden. De maskers werden niet gedragen om corona besmetting uit te sluiten; neen de bevolking droegen de mondmaskers om zichzelf te beschermen tegen de immense luchtvervuiling. Smerige ziekmakende lucht uitgestoten door enorme fabrieken verpestten er hun leven. Die fabrieken zijn zo groot geworden om onze 'niet te stoppen' consumptiedrang te voeden. De laatste jaren namen veel Aziaten hun mondmaskers ook mee op vakantie. Op toeristische trekpleisters werden ze er vaak ongewild een bezienswaardigheid. Maar de tijden zijn drastisch veranderd. Toeristen uit Azië zien we momenteel niet meer en nu zijn wij een bezienswaardigheid als we zonder mondmaskers boodschappen doen. Ik stond onlangs nog geen 10 seconden bij AH binnen toen een klant me toe snauwde: “Je moet een mondkapje op hoor”. Die zat op dat moment nog in mijn jaszak. Toen ik hem haar wilde laten zien liep ze al buiten. Een wat oudere man zuchtte diep en zei: “Het wordt er allemaal niet gezelliger op”. Daar kon ik hem alleen maar gelijk in geven. Het coronavirus slaat ook hier genadeloos toe. In De Hoftuin heeft een winkel zelfs al zijn deuren moeten sluiten, moest in quarantaine, hopelijk blijft het daarbij.


De politiek gaat zich de komende weken bezig houden met de begroting voor 2021. De wethouder van financiën heeft heel wat uit te leggen, want de gemeente staat er niet goed voor. Hij zal moeten gaan snijden in de uitgaven om de gemeentelijke financiën onder controle te kunnen houden. Het zullen pittige debatten worden. Die zullen, zo vermoed ik, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, waarschijnlijk van achter de computer worden gevoerd. B&W en alle raadsleden sterkte toegewenst.

Onze raadsleden bijten steeds meer van zich af. Zo liet CDA raadslid Dick Oudwater B&W onlangs weten dat het uitblijven van antwoorden op vragen over de verkeersproblemen in de Brouwerstraat “Een gênante vertoning was geworden”. Het is hem denk ik niet in dank afgenomen. Terugbladeren in artikelen over de Brouwerstraat kwam ik er achter dat de gemeente al sinds 2018 belooft met een rapportage te komen over de verkeersproblematiek. Helaas is het daar bij gebleven en Oudwater mag dus wat mij betreft terecht boos zijn. Of het iets uitmaakt? Ach, politiek.


Ze waren not amused de bewoners van het appartement aan de Spinozalaan die hun woning al in wintersfeer hebben omgetoverd. Ik schreef er de vorige keer over. Ik zou blij zijn als ik aandacht kreeg voor mijn huisvlijt, maar neen, zij niet. Lieve bewoners, sorry en voor de duidelijkheid ik blijf wel genieten hoor van jullie vroege kerstdorp.


Reageren?
uicatcher@gmail.com