Marijke Langeveld en Jantine van Klaveren van De Laatste Eer. | M. de Groot.
Marijke Langeveld en Jantine van Klaveren van De Laatste Eer. | M. de Groot. Foto: Michael de Groot

Eén ochtenddienst in Immanuelkerk

kerk n Het moderamen van de Protestantse Gemeente Rijnsburg heeft gezien de ontwikkelingen rond covid-19 besloten de beperkende maatregelen verder aan te scherpen.

Daarmee volgt het moderamen opnieuw de besluiten en adviezen van de Rijksoverheid. De dubbele diensten in de Immanuelkerk komen te vervallen en is er in deze kerk één ochtenddienst om half tien. Bezoekers wordt dringend geadviseerd mondkapjes te dragen tijdens het verplaatsen in de gebouwen. In de dienst wordt niet meer gezongen en is ruimte voor 30 bezoekers.


Gecertificeerde uitvaartverzorgers voor ‘De Laatste Eer’

Keurmerk n Uitvaartverzorgers Jantine van Klaveren en Marijke Langeveld zijn opgenomen in het nieuwe Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en mogen zich nu Register Uitvaartverzorger noemen.

Nabestaanden en andere betrokkenen bij een levenseinde zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed wordt geregeld. Ze hechten hierbij veel waarde aan gekwalificeerd personeel. Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers te borgen is het Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorger in het leven geroepen. Het Register is een onderdeel van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg.

Om in aanmerking te komen voor de titel Register Uitvaartverzorger (RU) moet de uitvaartverzorger aan strenge eisen voldoen. Bij de uitvaartvereniging De Laatste Eer wordt met regelmaat onderzoek gedaan naar de kwaliteit en de klanttevredenheid. Dit gebeurt intern, onder meer door evaluatieformulieren maar dit wordt ook getoetst door externe audits. De Laatste Eer voldoet al meer dan vijf jaar aan de eisen van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg.

In deze tijd van corona en steeds veranderende maatregelen zijn Jantine en Marijke zich ervan bewust dat naast alle kennis er vooral ook compassie en inventiviteit gevraagd wordt om de uitvaarten te verzorgen en de nabestaanden zo goed mogelijk bij te staan.