Juf Ida neemt afscheid van de leerlingen van CBS De Burcht. | Foto: pr.
Juf Ida neemt afscheid van de leerlingen van CBS De Burcht. | Foto: pr. Foto: pr

Juf Ida met pensioen

Valkenburg n Na ruim 46 jaar in het onderwijs waarvan 33 jaar bij CBS De Burcht nam juf Ida Ravensbergen vorige week donderdag feestelijk afscheid van de kinderen.

Zij gaat genieten van een welverdiend pensioen, al verklapte ze nog wel eens op school te willen komen om in te vallen.


feest

Juf Ida is feestelijk uitgeluid. De kinderen konden verkleed naar school komen, er waren spelletjes, een talentenshow en een vossenjacht.

Hoogtepunt was het openen van het vernieuwde schoolplein dat nu het 'Juf Ida Ravensbergen Schoolplein' heet.


De geplande teamdag waarop de collega's van juf Ida haar uitzwaaien, is uitgesteld tot een moment dat samenkomen weer mogelijk is.

Het team heeft een hele leuke Lipdub gemaakt.


Veel ouders van kinderen heeft juf Ida lesgegeven

Ida Ravensbergen begon haar loopbaan als kleuterleidster in Katwijk bij Kleuterschool ‘De Eerste Stap' in 1974. De laatste 33 jaren heeft juf Ida gewerkt op CBS De Burcht.

Iedereen kent haar; ze heeft vele ouders van kinderen die nu op school zitten, zelf nog in de klas gehad. Juf Ida heeft ook tijdelijk lesgegeven in de Hervormde kerk, toen de basisschool uitgebreid werd. De laatste jaren is ze ook bekwaam gebleken in digitaal lesgeven en ook het thuisonderwijs ging haar goed af. CBS De Burcht gaat in juf Ida een fantastische leerkracht en een fijne collega missen.