Stem voor nieuwe naam Locatie Valkenburg

Vanaf deze week laat de gemeente Katwijk bewoners stemmen op de nieuwe naam voor het dorp dat gebouwd gaat worden op voormalig vliegkamp Valkenburg. Eerder kon het publiek al ideeën voor de naam insturen. Bijna zevenhonderd mensen deden dat en droegen ruim elfhonderd namen aan. Uit die grote lijst heeft het college van B&W drie mogelijke namen gekozen: Nieuw-Valkenburg, Valkenhorst en Limesveld. Op één van die namen kan t/m 22 oktober een stem uitgebracht worden via de website www.katwijk.nl/naam.

De gemeente zocht naar namen uit het heden, verleden of de toekomst van het gebied.

Op één van deze drie namen kun je eenmalig jouw stem uitbrengen tot en met 22 oktober. Op basis van de uitslag van de stemronde kiest het college van B&W vervolgens de definitieve nieuwe naam. Goed om te weten: de vijf bestaande wijken van Katwijk heten Valkenburg, Katwijk aan Zee, Katwijk Noord, Katwijk aan den Rijn en Rijnsburg. Het nieuwe dorp wordt officieel de zesde wijk binnen de gemeente Katwijk.


De vrijwilligers van het                 Spinozahuis

Het museum het Spinozahuis wordt beheerd door een groep van 30 enthousiaste vrijwilligers. De meeste vrijwilligers zijn twee maal per maand gastvrouw of gastheer in het museum. Op verzoek informeren ze de bezoekers over de geschiedenis van het huisje en over het leven en het gedachtegoed van Spinoza; een van de meest invloedrijke filosofen uit de westerse geschiedenis. Sommige vrijwilligers weten veel over Spinoza en anderen wat minder. Wat ze gemeen hebben is dat ze het boeiend vinden om in de bijzondere sfeer van dit huis uit de 17e eeuw te werken. Allemaal genieten ze van de gesprekken met de museumbezoekers.


Vernieuwde inrichting en entree

Het plan bestaat het museum in de komende jaren op verschillende punten aan te passen. Zo zal een nieuwe entree voor het museum worden gemaakt. Ook de inrichting van het museum wordt aangepast waarbij, meer dan nu het geval is, de betekenis van zijn filosofie voor de huidige maatschappij voor het voetlicht worden gebracht.

Het museum is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die gastvrouw- of gastheer willen zijn. Maar ook voor vrijwilligers met specifieke talenten is er het nodige te doen. Denk aan de (her)inrichting van het museum, de aansturing van de nieuwbouw, fondsenwerving, of bouwkundig inzicht. Meer informatie? Mail naar: museum@spinozahuis.nl.. Of kijk op
www.spinozahuis.nl