Afbeelding
Foto: pr

Stemmen voor je cluppie

Succes n Er zijn maar liefst 151 deelnemers Rabo ClubSupport.

Hiervan komen er 19 uit Rijnsburg en Valkenburg. Vanaf begin oktober kunnen leden van de bank hun stemmen uit brengen op hun favoriete deelnemers.

Hoe meer stemmen een deelnemer behaalt, hoe hoger het bedrag dat op de cheque komt te staan.

Via de Rabo App beslissen Rabobank-leden mee welke verenigingen en stichtingen de steun van de bank verdienen. Stemmen kan tot en met 25 oktober.


Dinsdagavond 17 november vindt de bekendmaking van de winnaars plaats tijdens een half uur durende uitzending op RTV Katwijk en Facebook.

Houd de website van Rabobank Leiden-Katwijk en social media-kanalen in de gaten voor de exacte tijd en het programma.


In Memoriam

Na n het vertrek 1 juli jl. van Cees Oostindie als voorzitter van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ kwam nu het bericht van zijn overlijden op maandag 5 oktober na een lang ziekbed.

Nel van Dam, bestuurslid van de SHD: ‘Vijftien jaar lang heeft hij zich ingezet voor de Katwijkse huurders, waarvan de laatste tien jaar als voorzitter van de SHD voor de huurders van woningcorporatie Dunavie. Maar ook in het hele huurdersland heeft hij zijn sporen verdiend en achtergelaten, tot aan politiek Den Haag aan toe.’

Wie Oostindie in deze laatste tien jaar aan de vergadertafel, bij een werkbezoek of een overlegje met de woningcorporatie, individuele huurders of de gemeente mee heeft gemaakt zal onderschrijven dat ‘bevlogen, recht door zee, een tomeloze inzet, netwerker en resultaatgericht’ de sleutelwoorden zijn die in zijn DNA meer dan royaal een plek hebben gevonden.

‘Ja, zo is Cees!’

Dat waren vaak de woorden van mensen die nauw met hem samen hebben gewerkt als Oostindie vol vuur de bespreking inging. Hij was zeker niet de makkelijkste voor de mensen om hem heen, maar ook niet voor zichzelf. Zijn jarenlange inzet met werkweken die nauwelijks meer het predikaat ‘vrijwilligerswerk' konden verdragen, kwam voort uit zijn passie om het goed te regelen voor de huurders. Hij verloochende daarbij nooit zijn socialistische achtergrond. Van Dam: ‘Respect voor wat hij altijd heeft gedaan bij de SHD en mooi dat er zaterdag 27 juni bij RTV Magazine om 10.00 uur nog het dubbelinterview met Cees en de vertrekkende Pierre Sponselee, interim directeur-bestuurder van Dunavie, te beluisteren was. Hij verdiende het als geen ander. En zeg nou zelf, 73 jaar is toch nog veel te jong!'Op de website www.shdeduinstreek.nl is een uitgebreid ‘In memoriam' over Oostindie te lezen.
| Foto: pr.