Drijfvuilvissen

jutten n Belangstellenden kunnen op woensdag 14 oktober meegaan om te drijfvuilvissen, zwerfafval opruimen uit het water. Dat kan met je eigen plank of kano. Start is om 10.00 uur bij jachthaven Marina Rijnsburg.


Dit initiatief is van stichting Coast Busters in samenwerking met ‘Lief Initiatief’ en Jutters Katwijk en staat in het teken van de oktober plasticmaand.

Aan de start wordt gekeken wie er naar de Maandagse Wetering varen, of het Uitwateringskanaal, of en rondje Rijn-Additioneel Kanaal. Om 12.00 uur komen de deelnemers weer terug en verzamelen al het afval dat ‘plastisch’ in beeld wordt gebracht. ‘Je zult versteld staan van de hoeveelheid die in het water drijft’, zegt Rijnsburger Louis van Schie van Coast Busters en Jutters Katwijk. ‘Doe mee en maak de noodzaak voor verdere bewustwording van zwerfafval zichtbaar.’

Wil je meedoen? Stuur een mail naar jutterskatwijk@gmail.com. Voor materialen als grijpers en afvalzakken wordt gezorgd. Het is handig als je zelf een kratje of iets dergelijks op je plank of kano kan monteren om de vuilniszak in te doen. Heb je daarbij hulp of materiaal nodig, geef dit dan ook aan.

Wil je graag meedoen, maar heb je geen eigen materiaal? Dan probeert de organisatie iets voor je te regelen. Vraag dit aan via de mail. De organisatie kan op aanvraag een beperkt aantal tweepersoons kano’s regelen, daar kan een vuilnisbak makkelijk in worden gezet.