De groep fietsers in actie voor Moria op Lesbos. | Foto: pr.
De groep fietsers in actie voor Moria op Lesbos. | Foto: pr. Foto: pr

Geslaagde Fietssponsortocht

n Ruim 53.000 euro voor vluchtelingen kamp Moria

Handsenfeet n Wauw, wat een bijzondere editie was de FietsSponsorTocht van 2020! Een opbrengst van meer dan € 53.000, 26 fietsers en een wonderlijke weersomslag die voor een prachtige dag zorgde.

Niet eerder mochten we met zo'n grote groep de schouders eronder zetten om geld op te halen voor mensen in nood. Dit jaar was het doel om geld op te halen voor de nood onder vluchtelingen uit Kamp Moria op Lesbos. Naast inzet van de fietsers om geld in te zamelen, waren zij bereid om een vrije dag op te offeren en een tocht van ruim 120 kilometer af te leggen door de prachtige Noord- en Zuid-Hollandse landschappen.


Wonderlijk weersomslag

Na prachtig weer in september, sloeg in de week voorafgaand aan de fietstocht het weer om en waren de voorspellingen voor zaterdag ronduit slecht. Code geel, stormachtige wind en regen.

Wonderlijk genoeg bleek het 'oog van het lage drukgebied' over de route te liggen en startten we onder een open hemel. Een knipoog uit de hemel; tel je zegeningen. Een prachtige dag lag er voor ons; weinig wind en onverwacht veel zon, waardoor we de lunch en bakkie in de middag lekker op het terras konden nuttigen.Door de grootte van de groep en als voorzorgsmaatregel vanwege corona, hadden we de groep in tweeën gedeeld. Om even na 7 uur vertrok de eerste groep vanaf het Burg. Koomansplein in Rijnsburg. De tweede groep vertrok 10 minuten later. Helaas moest een van de kopmannen in quarantaine, waardoor groep twee wat moest improviseren. Via Voorhout, Lisse en Hillegom reden we richting Overveen, vlakbij Bloemendaal, waar we een bakkie deden. De route vervolgde zich via de prachtige Kennemerduinen naar IJmuiden, waar we de pont pakten om het Noordzeekanaal over te steken. Het verste punt van de route lag in Beverwijk, waarna we via de pont bij Spaarnwoude weer aan de goede kant van het Noordzeekanaal belandden. In Spaarnwoude lunchten we heerlijk in de buitenlucht.


Toch nog wat spetters

De stellingen rond Amsterdam, het pittoreske Spaarndam over de IJdijk, door Spaarnwoude. Halverwege de middag vielen er wat druppels en trokken we even de (regen)jas aan. We vervolgden de tocht langs Haarlem naar Vijfhuizen en Cruquius richting Nieuw-Vennep, waar we tussen de boomgaarden van de Olmenhorst genoten van een welverdiend bakkie koffie. Na dik 100 kilometer, hadden we de finish in zicht.

Na nog een klein uurtje fietsen, kwamen we moe maar voldaan aan bij Herberg Welgelegen in Valkenburg. Hier sloten Leo en Margriet Monster van de Stichting Take Care of your Neighbour aan bij het eten. Met passie vertelde Leo hoe hij Tirza (contactpersoon op Lesbos) ontmoette en hoe hij in Griekenland op de eilanden geraakt werd door de nood van de vluchtelingen. Door de stichting op te richten en diverse acties op te zetten, geven zij hun geloof handen en voeten, omdat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan! Goed om deze info uit eerste hand te krijgen. Samen met Leo & Margriet en Tirza gaat Stichting Hands & Feet aan de slag om het geld op een juiste manier in te zetten.


Bedankt

Het was een, onverwacht, prachtige fietsdag, een fantastische groep en weer een bijzonder mooie en afwisselende route! Dank aan iedereen die, in welke vorm dan ook, een bijdrage heeft gehad. Meer informatie over het project? Check www.handsnfeet.nl


n Dierendag op Kinderboerderij Westerweide

Ondanks n eerdere berichten hadden de vrijwilligers van de Kinderboerderij toch besloten om Dierendag te vieren.

Ondanks het druilige weer afgelopen zaterdag, wisten veel kinderen en hun ouders de boerderij toch te vinden. Iedereen had wat lekkers meegenomen voor zijn of haar lievelingsdier. Zij hebben gesmuld.
De kinderen konden een dierenbingo doen. Met een A4 met daarop foto’s van de dieren op zoek naar die dieren. Als alle dieren waren gevonden, kregen ze een klein kadootje. Ouders konden genieten van een kopje koffie met een heerlijk plakje cake. Een geslaagde dag voor de dieren en de kinderen.


Hart voor dieren

Op dierendag zelf werden we verrast met een auto vol met spullen en voer voor de dieren. Mensen hadden geld ingezameld en hiervoor de spullen gekocht.
Ook hebben we de afgelopen week een aantal donaties mogen ontvangen, om onze voederautomaat, welke vernield was, te maken of te vervangen.

Wat fijn dat er zoveel mensen zijn met hart voor dieren en daarmee voor Kinderboerderij Westerweide.

Dank voor de spontane actie voor Kinderboerderij Dierenweide. | Foto: pr.