Afbeelding
Foto: pr

Onderhoud ventilatiekanalen zeer gewenst in coronatijd

Dunavie n De redactie van De Rijnsburger ontving een bericht van de heer P. van Diemen. Deze 87 jarige bewoner doe een dringende oproep aan Dunavie om de ventilatiekanalen van alle huurwoningen goed te onderhouden.

Volgens hem laat dit veel te wensen over. Zelf woont de heer Van Diemen in het seniorencomplex aan de Tulpenstraat 50a in Rijnsburg. In zijn arbeidzaam leven heeft hij een installatiebedrijf gehad, waarbij hij o.a. veel CV installaties heeft gemonteerd en gecontroleerd.


Onderhoudsplicht

De heer Van Diemen vindt dat Dunavie als organisatie woningbeheerder-verhuurder de zorgplicht voor het algemeen welzijn en woongenot van haar huurders.

‘Ik vind het onacceptabel dat Dunavie om commerciële redenen besloten heeft om StorkAir ventilatoren die jaarlijks onderhoud behoeven en zoals in onze seniorenflat toegepast, te laten functioneren zonder enige vorm van onderhoud of controle tot een bewoner-leek bemerkt dat de afzuiging weg is of de ventilator geheel stopt’, zo meent Van Diemen.

Hij heeft meerdere pogingen gedaan om de verantwoordelijke functionarissen van Dunavie wakker te schudden. ‘Het gaat in deze niet alleen om onze woningen, maar voor alle huurders van Dunavie waarin een woning een afzuigsysteem is aangebracht’, aldus de heer Van Diemen. Hij voegt er aan toe dat het juist in deze tijd van groot belang is om goede ventilatie in woongemeenschappen en verzorgingshuizen te hebben om zo verspreiding van Covid-19 te beperken.

De heer Chris Camfferman, communicatie adviseur bij Dunavie, weet van deze ventilatieproblematiek. ‘Dit onderhoud doen wij niet zelf, maar besteden wij uit. Er is inmiddels contact met een bedrijf opgenomen om de ventilatiekanalen in het complex aan de Tulpenstraat te controleren’, zo laat hij weten.

Bewoner van Diemen hoopt dat Dunavie dit onderhoud bij al haar woningen gaat uitvoeren.


Op de foto een vervuilde ventilator. Het afzuigvermogen is door vervuiling van 10-20 jaar sterk afgenomen. | Foto: pr.


Trainer Wisman nog een jaar bij Rbb

Rijnsburgse n Boys en trainer Henk Wisman, bezig aan zijn tweede seizoen in Rijnsburg, hebben overeenstemming bereikt over contractverlenging.

Dit betekent dat Wisman minimaal tot en met seizoen 2021-2022 onder contract staat bij Rijnsburg.

Op de website van Rbb laat Wisman weten:
‘Onze visie en werkwijze komen overeen en het gevoel is goed, dus er staat niets in de weg om langer met elkaar door te gaan.’ Bestuurslid technische zaken Gerrit Paauw onderstreept deze woorden: “Henk is een heel goede trainer en past bij de club. Hij is duidelijk naar iedereen en de manier waarop hij Rijnsburgse Boys laat voetballen, bevalt ons erg goed.”