Hennie en Cees van Klaveren zien uit naar de nieuwe werkwijze. | Foto: PvK.
Hennie en Cees van Klaveren zien uit naar de nieuwe werkwijze. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Bloembinderij Leuk gaat verhuizen

n Deurtje verderop voor efficiënter werken

Aanstaande n zaterdag gaat de deur aan de Langevaart 4 aan het einde van de dag op slot. Op dinsdag 13 oktober kunnen de klanten terecht op nummer 8 in het bedrijfspand van Cees van Klaveren. Vanaf dat moment zijn daar ook de verkoop van bloemen, planten en alle aanverwante artikelen in een mooie overzichtelijke ruimte zijn uitgestald.

Door Piet van Kampen

Waarom deze verhuizing is de vraag aan eigenaar Cees van Klaveren die al ruim 36 jaar in de handel zit. Het antwoord is simpel.


‘Hier waren we eigenlijk veel te ruim behuisd en door nu alles bij elkaar te brengen is het voor ons makkelijker en dus efficiënter werken’, is de duidelijk uitleg van Cees die samen met echtgenote Hennie en de zonen Karel en Peter het familiebedrijf met succes runnen.



In de reeds bestaande behuizing is alles voor de bloemenhandel ondergebracht. De koelcellen, de voorbereiding, de bewerking en alle bijkomende werkzaamheden in één pand. Nu dus ook met bloembinderij Leuk erbij.



Bedrijfsvoering bloemenhandel nu onder één dak


Is verhuizen leuk? Cees en Hennie glimlachen. ‘Verhuizen is meestal nooit leuk maar in dit geval wel’, zijn beiden eensgezind. Zij weten dat het er alleen maar beter op wordt. Voor de klanten is het makkelijk parkeren voor de deur. Het bord aan de straat wijst hen vanzelf de weg.


Service

Bloembinderij Leuk is al jaren een begrip en kan bogen op een trouwe klantenkring bij particulieren, bedrijven en instellingen.

Er is een gratis thuisbezorgservice in de hele gemeente Katwijk.


‘Voorheen belden of mailden klanten al voor bestellingen en vertrouwden erop dat zij een goed product geleverd zouden krijgen. Nu in de tijd van het coronavirus is dat alleen maar veel meer geworden omdat sommige mensen liever de deur niet uitgaan. Er komen steeds meer mailtjes en telefoontjes’, heeft de ondernemer ervaren. ‘Het is helaas de realiteit van dit moment’, is zijn conclusie.

De heropening op dinsdag 13 oktober zal zonder extra tamtam plaats vinden.

‘In deze tijd kan je het niet maken om acties te doen waardoor er veel mensen tegelijk in de bloembinderij komen’, is de realistische opvatting van Cees. ‘Liever had ik het wel gedaan, maar het is nu eenmaal zo’.

Alle informatie over het bedrijf is te vinden op www.ceesvanklaveren.nl.