De ledenvergadering is verplaatst naar het najaar. | Foto: PR
De ledenvergadering is verplaatst naar het najaar. | Foto: PR Foto:

De Laatste Eer houdt jaarvergadering

vergadering n Donderdag 1 oktober 20.00 uur houdt uitvaartvereniging De Laatste Eer de jaarlijkse ledenvergadering in het rouwcentrum aan de Kamerlingh Onnesstraat 62. Door de coronacrisis moest deze bijeenkomst worden uitgesteld van het voorjaar naar het najaar.

Tijdens deze vergadering legt het bestuur verantwoording af over de gang van zaken bij de vereniging in het afgelopen jaar. Dit keer wordt ook een voorstel tot contributiewijziging besproken. Het bestuur wil het lidmaatschap van de vereniging met een iets hogere contributie en daarbij ook een hogere ledenkorting nog aantrekkelijker maken. De rondvraag geeft vaak aanleiding om het uitvaartcentrum en de dienstverlening verder te verbeteren of zaken die niet duidelijk zijn te verhelderen. Zo is in vorige jaren gevraagd om een betere bewegwijzering en de gemeente heeft dit verzoek onlangs gehonoreerd.


Aanmelden

Na de pauze staat deze keer een heel actueel onderwerp op het programma. Namelijk een lezing van mw. Mieneke te Hennepe over de geschiedenis van besmettelijke ziekten. Ze heeft bij museum Boerhaave de tentoonstelling “Besmet!” georganiseerd. Hoe gingen we vroeger om met epidemieën zoals pest en pokken? Welke opmerkelijke inzichten bieden historische epidemieën voor de toekomst? En welke oplossingen biedt de wetenschap? Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is de schatkamer van wetenschap en geneeskunde. Het museum bestaat al sinds 1928 en is gehuisvest in een voormalig klooster in de Leidse binnenstad. Hier ontdekt u meer over de belangrijkste ontdekkingen uit de Nederlandse geschiedenis.

Ook niet-leden zijn van harte welkom tijdens deze vergadering. Vanwege de coronacrisis en het beperkte aantal plaatsen worden belangstellenden wel verzocht zich aan te melden via e-mailadres:
uitvaart@delaatsteeer.nu. Dan kan voor de vergadering worden gemeld of er nog plaatsen beschikbaar zijn.


Stilleven-viering in de Grote Kerk

kerk n Zondagmiddag 27 september om 17.00 uur is er in de Grote- of Laurentiuskerk weer een Stilleven-viering.

De viering heeft als thema: 'Wees dus niet bang'. Er zijn bijbellezingen, gebeden, momenten van stilte en liederen, vooral uit de Taizé-traditie.

Medewerking wordt verleend door ds. Arenda Haasnoot, hoboïst Jan de Laat, pianiste Anja van der Ploeg, violist Daniël Strang, zanggroep Tehillah en leden van de voorbereidingscommissie.
Omdat het aantal mensen in de kerk nog steeds beperkt is, moet uw aanwezigheid nog steeds digitaal aangemeld worden; natuurlijk kan iedereen die de viering wil volgen ook on-line kijken en luisteren via de link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/827