RVV start nieuwe seizoen uitstekend tegen een goede bekende

volleybal n RVV H1 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Goede bekende, VTC Woerden, kwam op bezoek in Boorsmazaal. De afgelopen jaren hebben RVV en Woerden vele malen tegen elkaar gespeeld. Nog nooit verloor RVV, en ook deze keer was het feest voor de Katwijkers.

RVV begon zeer wisselend aan de eerste set. Er was veel nervositeit in het spel terug te vinden, terwijl de Katwijkse mannen eigenlijk beter waren. De score liep dan ook lange tijd gelijk op. Pas aan het einde van de set wist het team het verschil te maken. Coach Sven Wallèze merkte tijdens een time-out terecht op dat RVV eigenlijk het dominante team was en dat er geen reden was voor zenuwen. Gesterkt door deze woorden pakte RVV de set uiteindelijk overtuigend. (25-18). Set nummer twee verliep vergelijkbaar aan de eerste set. VTC Woerden speelde, net als RVV, zeer solide. Het enige verschil was dat RVV vrijwel de hele set een paar puntjes voor stond. Daarbij was RVV nog steeds dominant. Met een stand van 24-22 kon de set uitgeserveerd worden. Echter, door enkele persoonlijke fouten ging deze set toch naar de bezoekers. Een zware domper, dit was namelijk zeer onnodig. (24-26).
Het verlies van de tweede set dreunde gelukkig voor RVV niet lang na. Op 10-10 begon aanvoerder Bas van der Tang namelijk aan een servicereeks van maar liefst dertien punten. Blokkerend stond het aan Katwijkse kant als een huis, waardoor de derde set een prooi was voor de gastheren. De manier waarop zij hun rug rechtten na de verloren tweede set was zeer bewonderenswaardig en toont daarbij de weerbaarheid van het team op dit moment. (25-12). Ook in set vier was het verschil snel gemaakt. VTC Woerden had niets in te brengen en leek zich al snel te realiseren dat één punt vandaag het maximaal haalbare was. Met name Ken Rovers en Gilbert Vivo scoorden erop los en ook de gebroeders Heemskerk waren niet af te stoppen op midden. De overmacht van de mannen uit het vissersdorp was dan ook af te lezen in de setstand. (25-13).
Vier punten uit de eerste wedstrijd is voor RVV een prima begin. Enig smetje op de wedstrijd was het verlies van de tweede set, maar dit werd gelukkig snel vergeten. Volgende week mogen de mannen aantreden tegen HLB Van Daal/DS in Den Dungen.


Gemeente vraagt TVS-regeling aan

accomodaties n De gemeente Katwijk gaat een aanvraag indienen via de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties regeling (TVS-regeling) om hiermee de sportverenigingen die een sportaccommodatie huren van de gemeente tegemoet te komen in de huurkosten. De TVS-regeling is door het kabinet ingesteld vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis voor sportverenigingen.

Veel verenigingen in Katwijk zijn geraakt door de coronacrisis. Al eind maart gaven huurders van gemeentelijk vastgoed, waaronder ook sportverenigingen, aan dat zij de huurkosten niet meer konden betalen.
Wethouder financiën en sport Adger van Helden: “Het verenigingsleven is erg belangrijk in Katwijk, omdat dit een belangrijke maatschappelijke functie heeft. Mensen ontmoeten elkaar op de vereniging, kunnen meedoen in de samenleving en kunnen zich inzetten voor hun omgeving. Om te voorkomen dat verenigingen in de financiële problemen zouden komen hebben we toen gekozen om uitstel te verlenen voor het betalen van de huur voor de periode van 1 maart tot en met 31 augustus 2020. Door aanspraak te maken op de TVS-regeling kunnen we meer zekerheid aan sportverenigingen geven en de kosten voor de huur van accommodaties voor sportactiviteiten in de periode van maart tot juni kwijtschelden. Deze kosten worden dan via de regeling gecompenseerd”. Het Sportbedrijf Katwijk heeft de huur van maart tot juni voor hun accommodaties voor sportactiviteiten reeds kwijtgescholden en zal ook een aanvraag indienen voor de TVS-regeling om zo het gat in de begroting deels mee op te kunnen vullen.


Huur opgeschort

Wethouder kunst en cultuur Jacco Knape: “Naast sportverenigingen kent de gemeente Katwijk ook veel andere maatschappelijke en culturele verenigingen, die allen van belangrijke maatschappelijke waarde zijn. Om ook deze verenigingen te ondersteunen in deze moeilijke tijd zijn we hard aan het werk om voor deze organisaties een regeling te treffen. Dat is nog best ingewikkeld, want we willen de budgetten die daarvoor beschikbaar zijn of nog beschikbaar komen natuurlijk zo goed en eerlijk mogelijk verdelen. Tot die tijd is voor verenigingen die een accommodatie huren van de gemeente de huur van maart tot en met augustus vooralsnog opgeschort.” De gemeente verwacht binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven over de regeling voor maatschappelijke en culturele verenigingen.


Doe mee, bespaar energie

subsidie n Afgelopen voorjaar zijn de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen begonnen met een gezamenlijke campagne en inkoopactie voor energiebesparing.

Zo kunnen huiseigenaren offertes ontvangen voor o.a. zonnepanelen, vloer- en/of spouwmuurisolatie en HR++-glas. Ook kregen huiseigenaren vouchers van 70 euro voor energiebesparende producten. Omdat de inkoopactie zo positief is ontvangen, is deze verlengd. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven via www.winstuitjewoning.nl en offertes opvragen.
Er is nog voldoende budget in de subsidiepotten, dus doe mee! U vindt de huidige stand van de subsidiepot op winstuitjewoning.nl, waar u wordt doorverwezen naar de pagina voor uw gemeente. Hier vindt u ook de volledige productenlijst die voor deze actie geldt. U krijgt het bedrag, na indienen van de voucher, binnen enkele weken teruggestort.
Mocht u de brief met de voucher per ongeluk hebben weggegooid of verloren zijn, dan kunt u via degroeneuitdaging.nl/voucher-opvragen een verzoek insturen om uw persoonlijke vouchercode opnieuw te ontvangen.