Het nieuwe onderkomen van Voedselbank Katwijk aan het Cappelrijeland. | Foto: PR
Het nieuwe onderkomen van Voedselbank Katwijk aan het Cappelrijeland. | Foto: PR Foto: pr

Feestelijke opening nieuwe Voedselbank

voedselbank n Wethouder Adger van Helden opent komende zaterdag de nieuwe locatie van Voedselbank Katwijk in Rijnsburg.

Het gebouw aan het Cappelrijeland 2 in Rijnsburg is sinds het begin van deze maand al in gebruik. Nationale Burendag geeft nu een mooie gelegenheid om ook de buurt kennis te laten maken met het werk van de Voedselbank. Naast wat feestelijke activiteiten en rondleidingen in het pand is er ook een optreden van The Flying Seagull Project.


Er is afgelopen maanden hard gewerkt om de voormalige basisschool de Dubbelburg geschikt te maken voor het werk van Voedselbank Katwijk. Naast de voedseluitgifte is er ook een kapsalon in het pand gerealiseerd. Een ander lokaal wordt gebruikt voor tweedehands kleding.
Met de ruime gangen en lokalen voorziet de oude school perfect in ruimtes die inmiddels ingevuld zijn met stellingen, opslag en grote vries- en koelinstallaties. Ook Grip op de Knip heeft in het pand enkele ruimtes in gebruik. De indeling zorgt voor een ruime en overzichtelijke opzet en voorziet in eenrichtingsverkeer voor bezoekers.


Ook Grip op de Knip zit in het gebouw

Rondleiding

Mensen uit de buurt zijn komende zaterdag van harte welkom om zich rond te laten leiden door het pand. Vrijwilligers zijn er om te vertellen over het werk van de Voedselbank. Op het plein kan men ondertussen kijken naar verschillende filmpjes van de Voedselbank, is er eten en drinken te krijgen en als bijzonder hoogtepunt een optreden van The Flying Seagull Project. Dit is een creatieve groep die magie, theater en jongleren bij elkaar brengt om kinderen uit vluchtelingenkampen een lach op het gezicht te bezorgen.


Tijden

De festiviteiten en rondleidingen starten om 10.00 uur en duren tot 15.00 uur. De rondleidingen zijn om 10.10, 11.00 en 13.30 uur. Bezoekers voor de rondleiding, moeten zich op het plein te registreren in verband Covid-19.