Bradley vd Meer Stijlvol in actie tijdens Excelsior Maassluis RBB 2-2. | Foto: Hans Heemskerk
Bradley vd Meer Stijlvol in actie tijdens Excelsior Maassluis RBB 2-2. | Foto: Hans Heemskerk Foto:

Puntendeling in aantrekkelijk duel

n Excelsior Maassluis-Rijnsburgse Boys 2-2

voetbal n De rode kaart voor Excelsior Maassluis middenvelder Vincent van den Berg leek de opmaat voor (eindelijk) een driepunter voor Rijnsburgse Boys in het Sportpak aan de Lavendelweg. Dit sportpark was immers al jarenlang synoniem voor een gelijkspel. In deze traditie kwam ook afgelopen zaterdag geen verandering.

De thee werd ook al genuttigd met een gelijke stand (1-1). De openingsfase was duidelijk voor Rijnsburgse Boys. Jeroen Spruijt strandde al na zes minuten op doelman Jean-Paul van Leeuwen. Ook Dani van der Moot had de score kunnen openen. Toch was het Maassluis dat na ruim een half uur op voorsprong kwam. Van den Berg vond supertalent Marius van Mil. Hij kopte de 1-0 in de touwen. Een prima aanval eindigend met het terugleggen van de bal door Furhgill Zeldenrust op Bram de Bruin, de superloper in het elftal van Henk Wisman, leverde de verdiende gelijkmaker op.


De tweede helft begon met een schot van Max Hudepuhl en een knappe redding van Bradley van der Meer. De toon was gezet voor een nog aantrekkelijker tweede helft. Dit resulteerde in een fraaie treffer van Dani van der Moot. Twee minuten later was het via Van Mil al weer gelijk. De rode kaart, ruim een half uur voor het einde, voor Van den Berg deed de Rijnsburgse harten sneller kloppen, maar wat de Boys ook probeerden het was en bleef gelijk. Maassluis had in de extra tijd nog een enorme kans, maar dit zou teveel van het goede zijn geweest. Zaterdag weer thuis, om 15.00 uur tegen SV Scheveningen.


Zangcirkel 65+ bij Muziekschool

muziek n Tegenwoordig is het streven dat oudere mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Natuurlijk is het fijn om zo lang mogelijk zelfstandig te zijn. Maar als je ouder wordt, loop je het gevaar dat je wereld kleiner wordt. Dan is het zaak om actief op zoek te gaan naar bezigheden die energie geven en zorgt dat je mensen ontmoet. Die combinatie vind je in het samen zingen. O.l.v. Wieke Ubels (docente klassieke zang) worden oude bekende liederen gezongen maar ook mooie nieuwe liedjes. Het doel is: gezellig samen zingen en ongemerkt ook steeds een beetje beter leren zingen door de aanwijzingen en tips die Wieke geeft om het zingen te verbeteren. Kortom: elke repetitie wordt een feestje en houdt het brein scherp! Belangstellenden kunnen contact opnemen met de Muziekschool (071-406 5781).


Benefietoptredens Voice of Joy                                                 met dank aan Rabobank Wensenfonds

muziek n Op dinsdag 8 september verzorgde het koor Voice of Joy, althans de helft daarvan, een mooi optreden bij de bewoners van verzorgingshuis De Duinrand in Katwijk.

De bewoners zaten binnen maar alles was goed te horen en de bewoners hebben genoten. Door het Rabobank wensenfonds heeft het koor monitors aan kunnen schaffen die makkelijk in gebruik zijn en is er een vrij compacte set beschikbaar om snel op te zetten.
Het bestuur en de leden bedanken het Rabobank wensenfonds hier hartelijk voor! Het was zo leuk dat er een spontane uitnodiging volgde voor de week erna met de andere helft van het koor. En dankzij de inzet van bestuur , dirigent Caroline Guijt, pianist Johan Kromhout en enthousiaste leden werd dit mogelijk.
Door de tropische temperaturen konden de bewoners zelfs buiten zitten en voorzichtig meezingen. Bijzonder om te merken dat muziek en woorden kunnen raken en verbinden. Juist in deze tijd zo belangrijk om te merken dat we elkaar in het leven nodig hebben. Voice of Joy heeft genoten om voor en met de bewoners te zingen.
En de bewoners lieten ons weten een prachtige avond te hebben gehad!

Voice of Joy zong bij de Duinrand. | Foto:PR
Afbeelding