De nieuwe locatie van de Voedselbank wordt 26 september geopend.
De nieuwe locatie van de Voedselbank wordt 26 september geopend. Foto: pr

Feestelijke opening Voedselbank

Frederiksoord n Er is afgelopen maanden hard gewerkt om de voormalige basisschool de Dubbelburg geschikt te maken voor het werk van Voedselbank Katwijk.

Naast de voedseluitgifte is er ook een kapsalon in het pand gerealiseerd. Een ander lokaal wordt gebruikt voor tweedehands kleding. Met de ruime gangen en lokalen voorziet de oude school perfect in ruimtes die inmiddels ingevuld zijn met stellingen, opslag en grote vries- en koelinstallaties. Ook Grip op de Knip heeft in het pand enkele ruimtes toebedeeld gekregen. De indeling zorgt voor een ruime en overzichtelijke opzet en voorziet in eenrichtingsverkeer voor bezoekers.

Mensen uit de buurt zijn zaterdag 26 september welkom om zich rond te laten leiden door het pand. Vrijwilligers zijn er om te vertellen over het werk van de Voedselbank. Op het plein kan men ondertussen kijken naar verschillende filmpjes van de Voedselbank, is er eten en drinken te krijgen en als bijzonder hoogtepunt een optreden van The Flying Seagull Project.
Dit is een creatieve groep die magie, theater en jongleren bij elkaar brengt om kinderen uit vluchtelingenkampen een lach op het gezicht te bezorgen.

De festiviteiten en rondleidingen starten om 10.00 uur en duren tot 15.00 uur. Voor een programma kunt u naar de Facebookpagina of de website van de Voedselbank. Bezoekers die die een rondleiding willen, dienen zich op het plein te registreren in verband Covid-19.
| Foto: pr.