Afbeelding
Foto: pr

Veel rook bij brand

Autobedrijf n Noort. Bij een brand aan de Katwijkerweg in Rijnsburg is vorige week donderdag rond een uur of twee flink wat rook vrijgekomen. De brandweer van Rijnsburg en Katwijk moesten met spoed ter plaatse komen. De brand lijkt zich te bevinden boven autobedrijf Noort. De brandweer heeft het vuur onder controle kunnen brengen.


Nieuwe locatie voor Voedselbank

Tijdens n Burendag. Wethouder Adger van Helden opent zaterdag 26 september officieel de nieuwe locatie van Voedselbank Katwijk. De voormalige openbare school De Dubbelburg aan het Cappelrijeland 2 in Rijnsburg is sinds het begin van deze maand al in gebruik genomen. Nationale Burendag geeft nu een mooie gelegenheid om ook de buurt kennis te laten maken met het werk van de Voedselbank. Naast wat feestelijke activiteiten en rondleidingen in het pand is er ook een optreden van The Flying Seagull Project.


Naam nieuw dorp

Vliegkamp n In deze krant stond vorige week deze oproep van de gemeente: Bedenk een naam voor het nieuwe dorp op vliegkamp Valkenburg. Een aantal lezers van de krant reageerden via e-mail aan de redactie.

De volgende namen werden voorgesteld.

VLUGTHEUVEL, NEPTUNE, PRAETORIUM, HET ROMEINS VELD, MARINEPARK, NIEUW-BERKHEIDE, VALKENBURG-WEST.

De gemeente nodigt iedereen uit om mee te denken. Tot morgen, vrijdag 18 september kun je namen indienen via: www.katwijk.nl/naam. De naam mag niet meer dan 24 tekens bevatten, bij voorkeur zonder afkortingen en mag niet kwetsend of raar zijn.

Het college van burgemeester en wethouders kiest uit alle suggesties maximaal drie mogelijke namen. Op één van die drie namen kunnen alle inwoners vervolgens zijn stem uitbrengen tijdens de digitale stemronde tussen 12 en 22 oktober. Op basis van de uitslag van de stemronde kiest het college de definitieve nieuwe naam.