Start Vitality Club voor 60-plussers

Welzijnskwartier n Onderzoek wijst uit dat veel 60-plussers te weinig bewegen èn zich daar ook best bewust van zijn. Geen wonder dat Vitality Clubs zo populair zijn in Nederland.

Vanaf maandag 21 september maakt Rijnsburg als eerste kern in Katwijk kennis met deze mooie vorm van met elkaar in de buitenlucht aan de conditie werken.

De Vitality Club is een beweeggroep van en voor senioren. Sommigen noemen het de oude ‘trimclub’, maar de Vitality Club doet net even meer. Allereerst is er in eerste instantie een beweegcoach aanwezig die oefeningen uitzet en begeleidt. Daarnaast worden er meer materialen gebruikt als gewichtjes, dynabands, ballen en matjes om de buikspieren sterker te maken. Eén ding blijft wel hetzelfde: de gezonde buitenlucht.

Rijnsburg heeft de primeur voor Katwijk. Daar start de Vitality Club eens per week op de maandagochtend. Jeffrey Drost van Welzijnskwartier: “Afhankelijk van de opkomst en wensen van de deelnemers, kunnen we heel eenvoudig vaker per week met elkaar bewegen.”

“Natuurlijk brengen we met de Vitality Club mensen in beweging”, vervolgt Drost. “Maar elders in het land blijkt ook dat mensen meedoen om anderen te ontmoeten. De combinatie bewegen en gezelligheid is gewoon motiverend. Waarschijnlijk is dat de reden waarom veel deelnemers na de afloop nog even blijven hangen met een kop koffie.”

De start is vanaf Dierenweide Westerweide aan de Spinozalaan. Iedere maandag van 9.15 tot 10.15 uur. Aanmelden is niet nodig, maar wel fijn: JeffreyDrost@welzijnskwartier.nl, (06) 5788 2682. Kosten: eerste 2 keer gratis, daarna €1 per keer.


Rijnsburg steeds hartveiliger

AED n Op initiatief van de bewoners van de Van Beuningenstraat is onlangs, aan de buitenkant van de Hornpoort naast de hoofdingang, een AED in gebruik genomen.

Wethouder Corien van Starkenburg mocht deze 95ste buurt-AED officieel in werking stellen.

Er is bewust gekozen voor een AED aan de buitenkant van het gebouw zodat er in geval van nood zoveel mogelijk gebruik van kan worden gemaakt.

Uiteraard is het het allermooist als de AED letterlijk nooit uit de kast komt, maar helaas is een spontane hartstilstand geen uitzondering. Bovendien is het ter plekke een druk stukje Rijnsburg.

Deze AED is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Wijkraad Rijnsburg en diverse giften.


Veilig in het verkeer: doe mee

VVN n Katwijk. Ga jij in weer en wind op de fiets, hou je echt van autorijden of pak je de scooter?

Of ga je liever op een heel andere manier op pad? Hoe je je ook voortbeweegt, zodra je de deur uitstapt zit je in het verkeer. Het is aan jou om het verkeer een stukje veiliger te maken. Daarom is VVN deze week landelijk de campagne ‘Meedoen is makkelijk’ gestart. Deze keer is het thema de verkeersveilige schoolomgeving. Met deze verkeersveiligheidscampagne worden ouders opgeroepen om kinderen lopend of fietsend naar school te brengen. Door de auto te laten staan, ontstaat er minder verkeersdrukte rondom scholen. Daarnaast leren kinderen op deze manier zelfstandig en veilig aan het verkeer deel te nemen. Meer informatie zie ook: www.vvn.nl




En wat blijkt, kinderen vinden het ook nog eens veel leuker om lopend of met de fiets te gaan!

Verkeer is mensenwerk

'Meedoen is makkelijk' is in het leven geroepen om verkeersdeelnemers op een laagdrempelige manier bewust te maken van hun verkeersgedrag. Verkeer is mensenwerk. Daarom kan iedereen een steentje bijdragen aan veiligheid in het verkeer. Speciaal voor ouders en kinderen zijn er deze vijf tips die helpen voor meer veiligheid onderweg naar school:

Doen jullie mee?

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2019, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.